Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hans Olsson Pallen på damernas tremil och ettan och tvåan i femmilen.

Andersson och Burman vann säsongsavslutningen

11 APR 2021 18:00
I damernas lopp var det aldrig något snack. Ebba Andersson krossade övriga fältet och vann en överlägsen seger. I herrklassen blev däremot en rysare när ledande Burman tappade mot slutet. Men den hårda öppningen höll…
  • Uppdaterad: 11 APR 2021 22:14

Under söndagen hade snöstormen lämnat Kalix och det var något behagligare skidväder när säsongens sista tävlingar skulle avgöras: SM i tre-och femmil, fri teknik.

Det var damerna som inledde med sina 30 kilometer. På förhand såg det ut att kunna bli en fajt mellan Frida Karlsson och Ebba Andersson, men redan efter några kilometer tvingades Frida bryta loppet efter problem med fötterna. Istället blev det en uppvisning av Andersson som krossade övriga i fältet och vann till slut med nästan två minuter.

Därefter radade Piteå elit SK:s åkare upp sig en efter en. Jonna Sundling visade att hon minsann inte bara är en sprinttjej och åkte in på andra plats före Charlotte Kalla på tredje. Emma Ribom tog fjärde platsen och inte förrän på femte plats hittade vi första icke-Piteå-åkaren: Linn Svahn från Östersund SK. Moa Olsson från Falun/Borlänge SK imponerade och åkte in som sjätte dam.


På herrsidan blev det, precis som man kunnat förvänta sig, en kamp mellan Åsarna IK och Piteå elit SK. Hemmasonen Johan Häggström var regerande mästare på femmil men kunde inte försvara guldet och fick nöja sig med bronspeng denna dag. Det skulle istället bli Jens Burman som fick ta hem dagens guld. Men det blev en rysare efter att William Poromaa tog in mycket på sista delen av loppet. Men Burman kunde hålla undan och Poromaa såg till att det blev en dubbel för Åsarna IK.

Fredrik Andersson, Piteå elit SK imponerade, precis som syrran, och åkte in som fyra före Filip Danielsson, SK Bore, som slog till med säsongens överlägset bästa lopp efter en tyngre säsong.  

Det var därmed säsongens sista tävling och arrangören i Kalix tackar för ett fint samarbete under avslutningshelgen som bjöd på fina tuffa tävlingar.

Kompletta resultat:
Damer 30 km F
Herrar 50 km F

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info