Hoppa till sidans innehåll

Anmälan öppen till ny pistmaskinsutbildning

21 OKT 2021 17:03
Har du god erfarenhet av pistmaskinskörning men letar efter tipsen och tricksen som tar din längdspårspreparering till ytterligare höjder? Och vill du samtidigt få en bättre förståelse för snön så att du får skidspår som håller längre under säsongen?
  • Uppdaterad: 21 OKT 2021 17:03

Då är Svenska Skidförbundets nya pistmaskinsutbildning något för dig med maximerad praktisk körning och övning varvat med snöteori under två fyllda dagar. Dötiden minimeras genom att ha både praktiska och teoritiska utbildningsledare samtidigt som deltagarantalet är begränsat - allt för att garantera en effektiv utbildning med högsta mervärde för dig.

Pistmaskinskörning leds av Latti Östlund, som har en lång erfarenhet av att preparera längdskidspår i världsklass. Sedan 1979 har Latti kört pistmaskin och sedan 1993 har han varit ansvarig för skidspåren i Vålådalen. Latti har ansvarat eller hjälpt till med skidspåren på en rad längdskidtävlingar både lokalt och internationellt. Så som vid VM i Falun 2015, världscupen i Östersund och flertalet långloppstävlingar som Vasaloppet och lopp i Ski Classic.

Snökunskapsteorin förmedlas av Peak63 (tidigare Peak Innovation), som har bedrivit flertalet snöprojekt med förbund, anläggningar, företag och forskare värden över och har därigenom en gedigen teoretisk och praktisk kunskap inom snöproduktion, snölagring, preparering, bevaring och saltning av snö med mera. 

Utbildningen riktar sig till dig som redan kan köra och hantera en pistmaskin; det är inte en grundutbildning där du lär dig att köra framåt och bakåt utan här behöver du vara på den nivå så att du kan ta in, öva och använda de tips du får av Latti.

Redan nu kan du få tips och inspiration i digitala klipp från Latti i Vålådalen.

Utbildningstillfällen 

To-fr  25-26 november 2021                                     Anmälningslänk november

To-fr 20-21 januari 2022 (obs uppdaterat datum)      Anmälningslänk januari

Ti-on 29-30 mars 2022                                             Anmälningslänk mars

Information

För mer information, se den gemensamma Inbjudan - Pistmaskinsutbildning för längdspår med SSF och Peak63, 2021-22.pdf

Kontakt

Jonas Braam, Anläggningskonsulent längd- och rullskidor, Svenska Skidförbundet, This is a mailto link, telefon 0733-223222

Skribent: Jonas Braam
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info