Hoppa till sidans innehåll

Anton Persson frälste arrangörsklubben

23 JAN 2021 17:57
Anna Dyvik och Anton Persson, så heter sprintsegrarna under den första Volkswagen Cup-dagen i Torsby. När Dyvik var i en helt egen division under hela dagen så var det betydligt mer rafflande uppgörelser i herrklassen.
  • Skapad: 23 JAN 2021 17:57

Fredagens regnfall övergick i värmande sol, tre plusgrader och fina ihållande klisterförhållanden under lördagens sprinttävlingar.

−Spåren höll ihop väldigt bra idag, vi hade vädrets makter på rätt sida, säger banchefen Per Eriksson.

Med herrarna först startande var det unga förstaårssenioren och Morakillen William Karlsson som kanske satte det största intrycket genom kvart- och semifinaler. Karlsson var dessutom en av få åkare som lyckades ta sig vidare från kvalomgången utan fästvalla under skidorna.

−William har satt väldig fart från start hela dagen, säger SK Bores märkbart imponerade slutsegrare Anton Persson.

Efter en trygg kvalseger tog Persson kommandot ut i finalens avslutande utförsbacke och kunde med liten marginal hålla undan för Moras Gustav Eriksson.

−Det känns otroligt bra, fint att få ge tillbaka till alla som jobbar hårt här, säger Persson.

I damklassen visade Anna Dyvik redan från prologen att hon har rest till Torsby för att stärka sina VM-chanser. Hela 5.67 sekunder skrevs segermarginalen till i dagens första lopp.

−Jättekul, efter kvalet fick jag bromsa kroppen i kvart och semi. I finalen ville jag testa att gå redan i den första backen för att det kändes bra och kul. Jag hoppas VM-biljetten närmar sig, säger Dyvik.

Hanna Falk följde närmast efter Dyvik efter att ha spurtslagit Ulricehamnskollegan Johanna Hagström.

−Jag är ganska träningsbelastad och behöver lopp. Det är fullt fokus på klassisk sprint och Falun blir det stora kraftprovet. Jag gör ett sista dödstryck i Falun in mot eventuellt VM, säger Falk.

Imorgon söndag väntar klassiska tävlingar på en något nedkortad bansträckning som mäter 3,75 km per varv. Distansen är 10 och 15 kilometer för damer respektive herrar. Tävlingarna följer du i Sportbladets sändningar med start klockan 10:00.

Sportbladets sändningstider söndag:

Herrar 15k (k) kl. 10.00-11.30

Damer 10k (k) kl. 12.00-13.00

Resultat från dagens tävling

Aktuell ställning VW-cup efter dagens tävling

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info