Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

BAUIs Skidskola - skapar skidglädje för de allra minsta

25 FEB 2021 08:51
I samarbete med BAUHAUS har vi möjlighet att skapa ett intresse för skidåkning till de allra minsta, då vi lånar ut skidutrustning till förskolor runt om i landet.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2021 08:51

Det finns möjlighet för fyra förskolor per vecka att låna ett paket som innehåller tio utrustningar, för förskolor som anmäler intresse till BAUIs Skidskola.

Skidpaketet är utrustat med blandade storlekar anpassat för barn i förskoleålder, med pjäxor, skidor och stavar, samt skyltar och ledarhandledning för inspiration. Vid intresseanmälan kan man önska vecka mellan vecka 49-11 och vid god snötillgång kan de såklart användas längre, men det är grunden.

I år har vi haft alla fyra utrustningar ute från vecka 2 och framåt i och med att det varit snö och vinter i stora delar av landet. Det känns fantastiskt att även södra och mellersta Sverige får möjlighet att använda skidutrustningen i år, där det inte är lika självklart att snö finns och möjlighet till skidåkning ges som det är i norra Sverige, säger Anna Nykvist som koordinerar BAUIs lånepaket.

Vi får otroligt härlig respons från de förskolor som lånat paketen varje vecka. De delar med sig av både barnens och pedagogernas glädje över möjlighet att testa skidor på sin förskola. Genom denna låneutrustning får många barn som kanske annars aldrig fått möjligheten att åka skidor, nu chansen. Vi hoppas att det leder till att ännu fler upptäcker glädjen i skidåkningen och vill testa fler gånger.

Nedan finns några härliga kommentarer från förskolorna.

”Skidorna har varit väldigt uppskattade av både stora och små barn. Den yngste som åkt är knappt ett år och åtta månader. I morgon kanske vi lyckas ta oss till skolgården där det finns en liten backe att åka i. Ett stort tack för att vi fick låna och prova åka skidor, det var så bra, men lite för kort tid tyckte barnen, som ville åka mera! Vi kommer garanterat att vara med i utlottningen nästa år igen.”

”Du måste framföra till dina kollegor hur suveränt BAUIs Skidskola är. Vår dotter fick möjligheten att åka på sin förskola för två år sedan. Det har gjort att hon nu vill åka skidor direkt vintern kommer och vi har faktiskt skaffat henne egna skidor nu.”

”Lyckliga kollegor och glada barn. Tack för att vi fick möjligheten att låna skidorna! Vilken vecka vi haft! Solsken och gnistrande snö och massor av skidåkning! Barnen har varit underbara! Spontana kommentarer: från Adelia 3,5 år "Vilken rolig dag när vi åkt skidor!" Josef 5 år "Kolla, jag åker som Klaebo" De äldsta har provat 3 gånger, de som är 3-3,5 år har åkt 2 gånger och de allra yngsta på 2 år har också provat. Vilken utveckling som skett bara på dessa dagar! Underbart! Vårdnadshavarna har blivit intresserade och någon familj ska iväg och skaffa skidor! Vi kommer att undersöka om vi kan hitta något sätt att finansiera inköp av liknande skidpaket för att ha tillgängligt för alla förskolor i vår kommun. VI får kolla om vi kan lösa det! Åter igen, TACK! Skidorna har gjort vår vecka!”

BAUIs Skidskola finns även för föreningar, förskolor eller skolor, där material erbjuds som passar för alla som vill arrangera en glädjefylld skidaktivitet oavsett om det är under hela säsongen, en kortare period eller ett enskilt rekryteringsarrangemang. Ett gemensamt koncept som underlättar och förhöjer aktiviteter på längdskidor för de yngsta barnen.

Är ni intresserade eller har frågor, kontakta This is a mailto link

Till intresseanmälan

Mer information om BAUIs Skidskola

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info