Hoppa till sidans innehåll

Beslutat stomprogram 2021/2022

02 JUN 2021 12:59
Längdrådet har med underlag från tävlingsprogramgruppen beslutat om stomprogrammet för längdskidor 2021/2022.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2021 12:59

Tävlingsprogrammet för den nationella seniorcupen (f.d. Volkswagen Cup) och BAUHAUS Cup är fastställt och det blir en fullmatad säsong som sträcker sig över hela landet med ett varierat tävlingsutbud. Bägge cuperna utökas även vad gäller antalet tävlingsdagar.

En ytterligare nyhet för BAUHAUS Cup är att de två första sprinttävlingarna kommer genomföras med B-finaler, detta för att stimulera "man-mot-man-momentet" för juniorerna.

Söktrycket har varit stort och efter mycket arbete från tävlingsprogramgruppen så får Bruksvallarna, Idre, Falun, Skellefteå, Torsby, Ulricehamn, Skövde och Sollefteå chansen att arrangera cup-tävlingarna kommande vinter.

Tävlingsprogramgruppen vill framföra sitt varma tack till alla arrangörer som ansökt om cup-tävlingarna, det är utvecklande för svensk skidsport att intresset för att arrangera tävlingar är så stort.

Utöver cup-tävlingarna arrangeras ett antal långlopp med FIS-status samt att FIS-tävlingar kan tillkomma i de luckor som finns i programmet, se tävlingskalendern vad gäller dessa arrangemang.

Ungdomarnas riksfinaler, Folksam Cup och Volkswagen Ungdomscup, arrangeras under v. 9 och 10 2022 och SM-tävlingar blir det i Kalix (USM) v.7, Åsarna (JSM) v.10, Piteå (SM-veckan) v.12 och 13 samt i Bruksvallarna (SM-avslutning) v. 16.

Även programmet för den Skandinaviska cupen har beslutats sånär som att Norge inte har klart med sin arrangörsort, detta blir dock klart inom kort. För Sveriges del blir Falun värd för den andra tävlingshelgen och som traditionen bjuder är tävlingarna en del av den nationella seniorcupen. En intressant nyhet kring Skandinaviska Cupen är finaltävlingarna som för första gången kommer arrangeras i Ackureyri på Island 18-20 april 2022.

Nordiska Juniorlandskampen arrangeras 28-30 januari 2022 i Norge, arrangörsort meddelas senare.

Tävlingsprogrammet för BAUHAUS Cup finns på: www.bauhauscup.se

Tävlingsprogrammet för nationella seniorcupen finns på: www.skidor.com/Grenar/langdakning/tavling/Nationellt/Nationellseniorcup/

Skandinaviska Cupens tävlingsprogram finns på: www.skidor.com/skandinaviskcup

Hela stomprogrammet finns som PDF- och Excel-fil på: https://www.skidor.com/Grenar/langdakning/tavling/Forklubbaktiva/Stomprogram/ 

Skribent: Ludvig Remb
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info