Hoppa till sidans innehåll
Emil Danielsson och Moa Hansson tog varsin medalj i junior-VMs inledande sprint.

Dubbla medaljer när JVM inleddes med sprint

09 FEB 2021 13:36
Under tisdagen inleddes Junior-VM i finska Vuokatti med sprint i klassisk stil och Sverige slog till med medaljer direkt. Moa Hansson fick sin JVM-revansch och Emil Danielsson knep bronspengen.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2021 13:36

Dagen började med ett riktigt bra kval i dagens sprint där samtliga åtta svenskar kvalificerade sig till finalerna. Snabbast av svenskarna var Moa Hansson som var så bra som tvåa i kvalet och det skulle också vara hon som var snabbast av de blågula i mål. Hon tog dig ganska smärtfritt från kvartsfinal och semi och väl i final avgjordes allt i en rafflande spurt, där Moa efter målfoto kunde bedömas som tvåa och som därmed tog sin första JVM-medalj.
Med missflyt två år i rad med sträckning i låret dagen innan sprinten 2019 och fall i semifinalen 2020 fick äntligen Moa sin fullträff.

Stark laginsats från herrarna
Kanske har Oskar Svenssons framfart i spåren gjort avtryck och spridit självförtroende för den yngre generationens sprintherrar. Alla fyra svenska herrar kvalificerade sig först topp 10 i kvalet, vilket är det bästa JVM-kval på väldigt länge. Alla tog sig sedan vidare till semifinal, och två av dom, George Ersson och Emil Danielsson, hela vägen till final. Ersson låg i bra läge i första tuffa backen men föll och bröt staven. Istället smet Danielsson förbi och fick slåss om medaljerna vilket slutade med en bronspeng för Högbo-killen. 

Svenska placeringar:
2a Moa Hansson
11a Lisa Eriksson
13e Tilde Bångman
21a Märta Rosenberg

3a Emil Danielsson
4a George Ersson
7a Edvin Anger
9a Truls Gisselman

Resultat
damer
herrar

Imorgon fortsätter mästerskapen med sprint för U23-åkarna. Tävlingarna sänds klockan 11.00 i SVTplay.

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info