Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån Anna Dyvik och Björn Sandström vann säsongen 2020/2021 SM-tour.

Dyvik och Sandström vann SM-touren

12 APR 2021 10:39
Efter söndagens säsongsavslutning med SM i tre- och femmil kunde också SM-touren avgöras. Tour-ledaren Anna Dyvik höll undan och vann medan det blev tvära kast på herrsidan.
  • Skapad: 12 APR 2021 10:39

Anna Dyvik hade i princip avgjort SM-touren inför den sista tävlingshelgen i Kalix. Men segermarginalen blev till slut bara åtta poäng efter att Dyvik ”bara” placerat sig på 14e plats i den avslutande SM-tremilen.

Tvåa inför helgen låg Lovisa Modig vilket också skulle bli hennes slutplacering i touren. Modig knappade in i totalen efter sin nionde plats i tremilen men det räckte inte till seger. Moa Olsson avslutade säsongen på bästa sätt och med sin sjätte plats i tremilen räckte det för att avancera från femte upp till tredje plats i SM-touren.

På herrsidan ledde Karl-Johan Westberg inför avslutningen, men bara med 12 poäng före jagande Björn Sandström. Tuffa banor i ett tungt före bäddade för Sandström som åkte in på sjätte plats vilket också betydde att han passerade Westberg i totalen. Westbergs 16e plats i femmilen räckte för att behålla andraplatsen i SM-touren.

Viktor Brännmark avslutade säsongen fint och med sin 10e plats i femmilen tog han sig upp från fjärde till tredje plats i totalen.

Efter helgens SM-tävlingar i Kalix är nu en mycket annorlunda säsong slut. Vi gratulerar alla SM-segrare, SM Tour-segrare och alla andra som gjort den säsong möjlig.

Resultat SM-touren
Damer
Herrar

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info