Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Engelbrektsloppet växer till en veckas skidfest

20 OKT 2021 16:09
En veckas skidfest och nytt snösystem för tidigare vintrar. Det är nyheter som rullas ut när Engelbrektsloppet nu tar fart efter pandemin.
  • Skapad: 20 OKT 2021 16:09

Likt alla andra större evenemang har anrika Engelbrektsloppet kämpat mot coronapandemins restriktioner det gångna året. Kommande vinter räknar man med möjlighet att bjuda in till skidfest igen och då står många nyheter på programmet.

—Det blir en Engelbrektsvecka där vi satsar på evenemang som lockar de yngsta, de äldsta, de ovana och eliten, säger Fredrik Persson, verksamhetsledare för Engelbrektsveckan.

Satsningen har samband med en stor utveckling av snösystemet vid skidstadion i Klackberg.

—Från 1 december står vi redo att bjuda in till 3,2 kilometer skidåkning genom att vi numer lagrar snö. Strax därefter räknar vi med att ha lyckats spruta för längre slingor också.

Lördag 5 februari startar veckan när man anammar konceptet Åk en mil Vinn en bil med start och mål på torget i Norberg. Dagen efter fortsätter veckan med att Lilla Engelbrektloppet för första gången genomförs på en egen dag.

—Åk en mil Vinn en bil känns superspännande. Vi har genomfört en intresseanmälan som visar att vi kan locka väldigt många fler lokala Norbergsbor att delta genom det evenemanget, personer somn normalt inte deltar i de längre Engelbrektsloppen. Lilla Engelbrektsloppet är en tävling från punkt A till punkt B för att ge ungdomarna en känsla av långlopp.

Den kanske största nyheten och satsningen rullas sedan ut under veckan när alla kommunens skolbarn ska invigas i skidsporten. Tillsammans med fritidsbanker ska utrustning till alla lånas ihop.

—Det är de barnen som är framtidens deltagare i Engelbrektsloppet. Idag är konkurrensen om barns uppmärksamhet från framförallt digitala aktiviteter väldigt stor så det projekt vi kallar Klasskidan känns jätteviktigt.

Skolbarnen kommer åka 1-2 kilometer och få uppleva kringaktiviteter på och runtom arenaområdet vid Norbergs torg.

Hur känns det som evenemangsarrangör att nu få dra igång tävlingar efter coronapandemin?

—Det är fantastiskt roligt men samtidigt lite ovisst. Jag hoppas det finns ett uppdämt sug nu från folk att vilja återvända till folkfesterna.

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info