Hoppa till sidans innehåll

Fartfylld stafett för barn och ungdomar i Göteborg

18 NOV 2021 15:54
Göteborgs Skidförbund bjöd under måndagskvällen dem 15 november in alla barn och ungdomar i distriktet till en säsongskickoff i form av en Kompisstafett.
  • Skapad: 18 NOV 2021 15:54

Detta efter förra säsongens reducerade tävlingssäsong då inga barn födda före 2011 fick tävla i skidspåren pga Covidrestriktioner. 

Skidome fylldes med fart, fläkt och energi från skidglada barn och ungdomar med nummerlapp på. Kompisstafetten genomfördes som ett samarrangemang mellan ungdomsklubbarna IK Stern, Sävedalens AIK, OK Landehof och Göteborgs SK i syfte att barn och ungdomar i olika åldrar och med olika klubbtillhörighet skulle lära känna varandra och skapa härlig skidglädje. 

Kvällen började med en lagindelning där lagen sattes samman genom att mixa alla deltagare i åldern 5 till 16 år från de fyra deltagande klubbarna. 

Äldste lagmedlem utsågs till lagledare och ledde sitt nybildade lag under en "lära känna-uppvärmning", genomförande av stafetten och nedvarvning efter. 

Tre olika banor av varierad längd kördes i stafettform där så många varv som möjligt skulle köras på 30 minuter. Åkningen var tät och intensiv med upp till 28 åkare i gång samtidigt. Alltifrån förstagångstävlande barn till drivna äldre ungdomar, hela tiden härligt påhejade av sina lagkompisar. När slutsignalen ljöd räknade lagen samman varven och redovisade vad de uppnått med handuppräckning. Samtliga lag imponerade stort med antalet sammanlagda varv och alla blev glada vinnare denna kväll.

-Det här är precis sådana initiativ vi vill se när det handlar om tävling för barn och ungdom. När vi varierar upplägget på tävlingar och hittar glädjefyllda former med fokus på full fart, variation och gemenskap inkluderar vi fler unga i tävlingsverksamheten – helt enkelt tävling på ungas villkor, säger Jenny Limby, barn – och ungdomsansvarig för längdskidor

Efter en stunds nedvarvning med lagkompisarna intogs en gemensam fika i skidloungen och priser lottades ut bland åkarna. 

Jonas Johansson, ungdomsledare i Göteborgs Skidförbund från IK Stern, tycker att Kompisstafetten är ett bra exempel på hur man med enkla medel, liten yta och en god portion skidglädje kan få till en kul och distriktsgemensam tävlingsaktivitet för barn och ungdomar i varierande åldrar. 

- Det var imponerande att se hur laganda och glädje snabbt skapades i lagen vars medlemmar i de flesta fall inte kände varandra tidigare. Många satsade friskt och glädjen över att få åka med nummerlapp på bröstet var stor. Det var också utvecklande och roligt för oss klubbledare att samarrangera en tävling med grannklubbarna. Vi får se till att detta blir en årlig tradition inom Göteborgs skidförbund, säger Jonas Johansson. 

Tävlingssäsongen i distrikt Göteborg går nu vidare med Kvällscup 1 den 12 december, arrangerad av IK Stern. Alla ungdomar och juniorer från Göteborg och närliggande distrikt välkomnas då till snösäkra Skidome för en kul skidtävling i fri stil. 

Bilden från Kompisstafetten är tagna av Lars Ander, Göteborgs Skidförbund. 

Gör din förening eller distrikt något ni vill berätta om och sprida till andra? 
Skicka det gärna till oss så sprider vi det om det passar och finns utrymme.
Skicka det till Jenny Limby, This is a mailto link.

 

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info