Hoppa till sidans innehåll

Frida Karlsson avstår tävling i Norge

18 AUG 2021 22:30
Sent idag meddelade Frida Karlsson den norska arrangören av Toppidrettsveka att hon inte kommer till start i morgondagens rullskidlopp. Ett beslut som är fattat tillsammans med landslagets läkare och tränare.
  • Skapad: 18 AUG 2021 22:30

Skidnorge som har sett fram emot en rullskidduell mellan norska långloppssatsande Marit Björgen och Frida Karlsson är så klart besvikna men lika besviken är Frida Karlsson. Det innebär också att Frida inte heller kommer till start i Trollhättan Action Week.

– Jag har känt mig sliten och överbelastad senaste tiden. Efter dialog med medicinska teamet, tränarna och mamma kom jag under dagen fram till att det är bäst att stå över tävlandet. Nu får hälsan gå först och det känns som ett trist men klokt beslut nu när det väl är taget, säger Frida.

– Under de senaste veckorna har Frida inte svarat på träningen som förväntat. De arbetsfysiologiska tester som genomförts har visat att Frida är hårt belastad och behöver återhämtning. Av erfarenheter vi fått från föregående år väljer vi därför att lägga in en period av återhämtning. Det finns inga medicinska avvikelser kring detta beslut, utan beslutet grundar sig i att hon inte skall få medicinska konsekvenser, säger Per Pliggen Andersson. 

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info