Hoppa till sidans innehåll

Full fart i Stjärnjakten

12 OKT 2021 15:01
Det är redan full fart i årets Stjärnjakt – över 508 barn i 24 föreningar är redan i gång. Men än finns gott om tid för fler föreningar att haka på!
  • Skapad: 12 OKT 2021 15:01

Föreningar från Strömnäs GIF i norr till IF Ski Team Skåne längst i söder är med i Stjärnjakten. Det är fantastiskt kul att vi verkligen har med hela skidsverige och det visar även att Stjärnjakten fungerar oavsett var i Sverige er förening finns.

Göteborgs Skidklubb är ytterligare en av alla föreningar som hängt på och så här berättar Fredrik Kullberg som är barn-och ungdomsledare i föreningen.
- Stjärnjakten har lett till en bättre sammanhållning i gruppen när gänget strävar tillsammans mot ett mål på ett roligt och lekfullt sätt. För mig som ledare och föreningen är Stjärnjakten ett bra verktyg som ger uppslag för träningsplaneringen.

Barnen som deltar i Göteborgs Skidklubb tycker dessutom att det är extra kul att tävla mot andra föreningar i jakten på stjärnor.

Stjärnjakten går ut på att genomföra ett antal utmaningar, som är anpassade för målgruppen. Det handlar både om roliga och ibland lite annorlunda träningsinnehåll men även utmaningar som bygger på värdegrundsfrågor.

Att tillsammans utföra alla utmaningar skapar en stark gemenskap och bygger på sammanhållningen i träningsgruppen, vilket har stor betydelse för att så många barn som möjligt ska trivas och känna tillhörighet.

För fem av de deltagande föreningarna väntar dessutom en riktig höjdarupplevelse, nämligen att tillsammans hela gänget få åka till världscupen i Falun och heja på landslagsåkarna. Men inte nog med det, barnen får även själva chansen att åka en glädjefylld stafett på själva världscupsarenan.

Den chansen får ni inte missa!

Här kan ni läsa mer om Stjärnjakten.

På bilden ser ni IK Stern som tog hem ett av finalpriserna förra säsongen, då finalen på grund av pandemin fick ställas om till ett besök av en landslagsåkare. IK Stern hade den stora glädjen att få träna tillsammans med Johanna Hagström vid ett tillfälle i somras. Det blev skidgång, funktionsträning, reaktionslekare och fartfulla stafetter där barnen fick möjlighet att utmana Johanna.

Frågor eller funderingar,
kontakta Jenny Limby, This is a mailto link

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info