Hoppa till sidans innehåll

Häggström och Andersson tog de sista gulden i ett soligt Borås

11 FEB 2021 16:45
Det blev ytterligare en solig och härlig dag i Borås när veckans SM-tävlingar skulle sätta punkt med 15/30 kilometers masstart. Piteå elit toppade både dam- och herrklass med Ebba Andersson och Johan Häggström som segrare.
  • Skapad: 11 FEB 2021 16:45

Borås bjöd upp till fantastiska förhållanden under torsdagen med sol och nysnö. Och trots publikfri arena var det en fin stämning och inramning, tack vare alla sponsorer och funktionärer.

Herrarna var först ut idag. Där gick fem åkare loss ganska tidigt och det var inte helt oväntat Jens Burman som var den som satte fart på loppet. Burman försökte göra sig av med övriga men lyckades inte få lucka. In på sista varvet var det fortfarande ett samlat fält och då visade Johan Häggström sina sprint-kvalitéer. Efter en snygg manöver tog han över ledningen inför sista uppförsbacken och sprang fint på skidorna och skapade sig avstånd mot övriga. Väl in på upploppet var han inte hotad och han kunde avstannande glida över mållinjen och ta karriärens andra SM-guld.  
– Jag har varit lite osäker på formen så det var riktigt kul och skönt att ta revansch från igår. Jag ville ju vinna då också, sa Johan till SVT efter loppet.

Tvåa slutade Jonas Eriksson från IFK Mora SK före klubbkompisen Eric Rosjö, som precis spurtade ner Jens Burman, som blev utan medalj idag.

Damerna startade sist idag och som väntat satte förhandsfavoriten Ebba Andersson upp tempot tidigt i loppet. Det blev aldrig riktigt spännande om segern och Andersson vann till slut med 42 sekunder. Där bakom blev det betydligt mer rafflande. Johanna Hagström, Emma Ribom och Maja Dahlqvist låg länge samlat. Men tempot ökade på sista kilometern och först fick Dahlqvist släppa, sen också Ribom efter att Hagström satte in ett ryck i sista backen. Hagström tog silvret, precis som hon gjorde i gårdagens sprint. Emma Ribom följde också upp med ytterligare ett brons.

Topp sex damer
1) Ebba Andersson, Piteå elit SK
2) Johanna Hagström, Ulricehamns IF
3) Emma Ribom, Piteå elit SK
4) Maja Dahlqvist, Falun/Borlänge SK
5) Anna Dyvik, IFK Mora SK
6) Moa Olsson, Falun/Borlänge SK

Topp sex herrar
1) Johan Häggström, Piteå elit SK
2) Jonas Eriksson, IFK Mora SK
3) Eric Rosjö, IFK Mora SK
4) Jens Burman, Åsarna IK
5) Björn Sandström, Piteå elit SK
6) Karl-Johan Westberg, Borås SK

Fullständiga resultat

Efter dagens tävlingar betyder det att Anna Dyvik och Karl-Johan Westberg tar ett grepp om SM-touren. SM-touren beräknas utifrån resultaten av alla individuella SM-tävlingar i längdskidor under säsongen. Nu återstår bara en tävling i touren: 3- och 5-mil och den avgörs exakt om två månader i Kalix. 

Totalställning SM-tour

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info