Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erika Walther

Häng med i Stjärnjakten!

23 AUG 2021 09:40
Stjärnjakten gör säsongen för alla 9–12 åringar till något extra. Hela gänget får ett gemensamt mål att kämpa mot och massor av roliga utmaningar att genomföra. Klart att ni ska hänga på!
  • Skapad: 23 AUG 2021 09:40

Stjärnjakten går ut på att genomföra ett antal utmaningar, som är anpassade för målgruppen. Det handlar både om roliga och ibland lite annorlunda träningsinnehåll men även utmaningar som bygger på värdegrundsfrågor.

Att tillsammans utföra alla utmaningar skapar en stark gemenskap och bygger på sammanhållningen i träningsgruppen, vilket har stor betydelse för att så många barn som möjligt ska trivas och känna tillhörighet.

Matfors SK deltog i Stjärnjakten förra året, då hade de den stora glädjen att ta hem finalpriset – ett besök och träningspass med Charlotte Kalla.

Nu har de hoppat på även i år och så här berättar Petter Arnesson som är barn – och ungdomsledare i Matfors SK, kring vad Stjärnjakten gett dem som förening och vilka fördelar han ser med att delta.

-Stjärnjakten bidrog verkligen till ökad sammanhållning då hela gruppen fick ett gemensamt mål att jobba mot - att samla så många stjärnor som möjligt. Vi upptäckte också tillsammans många nya övningar. För oss ledare var Stjärnjakten ett perfekt verktyg för att ta fram innehåll till träningarna och det var aldrig svårt att få barnen motiverade då det gällde att ”ta en ny stjärna”. Med bild- och textdokumentationen och hemsidan var det också enkelt för anhöriga att följa vad barnen haft för sig på träningarna.

Förra säsongen deltog 680 barn i Stjärnjakten och nu hoppas vi att det blir minst lika många som får chansen att samla stjärnor även i år.

För fem av de deltagande föreningarna väntar dessutom en riktig höjdarupplevelse, nämligen att tillsammans hela gänget få åka till världscupen i Falun och heja på landslagsåkarna. Men inte nog med det, barnen får även själva chansen att åka en glädjefylld stafett på själva världscupsarenan.

Den chansen får ni inte missa!

Här kan ni läsa mer om Stjärnjakten(länk)

Frågor eller funderingar, kontakta
Jenny Limby, barn- och ungdomsansvarig, This is a mailto link

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info