Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån Från prisutdelningen i Düsseldorf efter att hon tagit sin första världscupseger.

Hanna Falk med nya mål i sikte

12 APR 2021 11:05
Hanna Falk slog igenom med dunder och brak säsongen 2009/2010 då hon debuterade i världscupen. Nu 11 år senare väljer hon att byta riktning.
”Efter en tids funderande har jag bestämt mig för att sista tävlingen i den vita landslagsdräkten är åkt”.

  • Skapad: 12 APR 2021 11:05

31-åriga Hanna falk aviserar idag att hon väljer att avsluta sin traditionella karriär.

”Efter en tids funderande har jag bestämt mig för att sista tävlingen i den vita landslagsdräkten är åkt. Jag känner mig klar i landslaget och avslutar därmed min satsning på traditionell skidåkning. Det var fint att min sista världscuptävling blev en sprint på Lassalyckan i Ulricehamn”, skriver Hanna på sin instagram.  

Dubbla segrar första säsongen 
Redan i sin andra VC-start den där första världscupsäsongen lyckades hon ta sin första världscupseger, på den speciella sprintbanan i Düsseldorf. Månaden senare hade hon vunnit ytterligare en sprint. Och det just det där första året som hon nu minns tillbaka på lite extra.
– Jag kommer alltid minnas min första skrällseger där i Düsseldorf, säger Hanna.  

Totalt hann det bli fyra sprintsegrar i världscupen och tre SM-guld i sprint. Men det är inte bara fina resultat hon tar med sig från sin tid i landslaget.  
– Dom bästa minnena har jag från alla roliga stunder på läger och tävlingar tillsammans med lagkompisar, några som också blivit mina bästa vänner, berättar hon.  

Men karriären är förhoppningsvis inte slut. Bara kroppen håller så blir det en satsning på långlopp nästa säsong istället. 

– Nu ska jag ta några lugna veckor och ladda om. Jag behöver utreda ryggen lite mer för att säkert veta att den håller framöver. Jag har alltid haft en ambition och dröm om att få prova på långlopp. Jag är nyfiken på hur bra jag bli på att staka och hoppas verkligen kunna sätta tänderna i det projektet nästa säsong, avslutar hon.

SSF vill tacka Hanna för en fantastisk tid i landslagsverksamheten. 

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info