Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lukas Johansson / SSF

Härliga lägerdagar för många barn

01 SEP 2021 08:30
Stjärna på skidors Landslagsskola har slagit rekord den här sommaren. Över 400 barn har genom Landslagsskolan fått uppleva glädjefyllda lägerdagar.
  • Skapad: 01 SEP 2021 08:30

Tidigare arrangerade Svenska Skidförbundet varje sommar tre läger för barn i åldern 9–12 år. Intresset för lägren var så stort att förbundet kände behov av att kunna erbjuda liknande läger för så många fler barn, än vad som var möjligt med det upplägget.

Stjärna på skidors Landslagsskola togs därför fram för att stötta föreningar att göra läger på hemmaplan. Lägren skulle kunna genomföras var som helst i Sverige och barnen skulle tack vare materialet få känna en koppling till landslaget.

Nu har materialet funnits i två år och vi kan glädjande nog se att målet uppfylls, då det nu är dubbelt så många barn som får den här chansen, jämfört med det tidigare upplägget.

En del i Landslagsskolan är att involvera klubbens äldre ungdomar och juniorer som ledare, både för att ge dem en introduktion i ledarskapet, men framför allt för att de är fantastiska förebilder för alla barn.

Siljansnäs Skid – och löparklubb är en av föreningarna som i år genomförde Landslagsskolan och även valde att involvera sina ungdomar.

– Vi tyckte det var ett jättebra koncept och det här materialet har ju varit en suverän hjälp till våra unga ledare. Allt är ju serverat i upplägget. Barnen har varit nöjda och ledarna har vuxit dag för dag, säger Lotta Arnesson, barn- och ungdomsledare i Siljansnäs Skid- och löparklubb.

Landslagsskolan har under sommaren även genomförts av IFK Mora SK, Borås GIF, Lucksta IF, Svegs IK, Östervåla IF, Bondsjöhöjdens IK, Domnarvets GOIF, Sollefteå SK, Östersunds SK, Västerbottens SF, Vårby IK och Skellefteå SK.

Stort tack till er och alla unga ledare som tillsammans gett över 400 barn härliga lägerminnen!

Landslagsskolan går även ypperligt att genomföra under en helg nu när verksamheterna dras i gång runt om i skidsverige.
Här kan ni läsa mer om ni är intresserade.

Frågor eller funderingar, kontakta
Jenny Limby, This is a mailto link

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info