Hoppa till sidans innehåll

Hela Matfors på skidor

16 OKT 2021 11:00
I Matfors SK ska alla kunna vara med och känna glädjen i skidåkning – att då ha en vuxengrupp var en självklarhet för föreningen.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2021 11:00

Matfors Skidklubb utanför Sundsvall hade 2010 runt tio ungdomar i sin verksamhet. 2010 påbörjades en resa, resan är skidklubbens vision - ”Hela Matfors på skidor”.

Klubben är verkligen på god väg mot det målet då det i dagsläget finns runt 160 ungdomar från fem år till seniorer. Men i klubben finns inte bara barn, ungdomar, juniorer och seniorer. I klubben finns även ett helt gäng med vuxna som älskar att träna tillsammans, både på barmark och snö. Gruppen har det härliga namnet dinosaurierna och är en blandning av vuxna som är nybörjare på skidor och vuxna som tidigare tävlat på skidor.

Det finns även en förklaring till det lite udda namnet på vuxengruppen. I Matfors SK har nämligen alla träningsgrupper djurnamn. Det valet är ett initiativ från barnen själva och när vuxengruppen startades 2015 tyckte såklart barnen att även den gruppen skulle ha ett djurnamn. Vad kunde då passa bättre än dinosaurierna!

Vuxengruppen som har träning året om fokuserar på att alla ska få utveckla sin teknik, utifrån individens utgångsläge. Enorma framsteg görs hela tiden och det är i dag stolta ”dinosaurier” som skidar fram på vintern.

Yngsta träningsgruppengruppen i Matfors heter lämlarna och äldsta ungdomsgruppen heter isbjörnarna. När dessa grupper kom på tal så hade föreningen tre grupper. I dag är det sju grupper plus juniorer och seniorer.

Inför den kommande säsongen är föreningen på gång med ytterligare en grupp – snöleoparderna. Snöleoparderna är en paragrupp som föreningen har målsättning att erbjuda den här vintern. Allt för att verkligen nå visionen att nå alla – Hela Matfors på skidor.

När föreningen har allt ifrån lämlar till dinosaurier så känns vision Hela Matfors på skidor verkligen rätt. Men föreningen stannar inte upp utan fortsätter resan för att utvecklas hela tiden. Vem vet vilka fler spännande djurgrupper som tillkommer under den framtida resan?

Har även er förening något ni vill dela med er av?
Vår målsättning är att regelbundet dela inslag från Skidsverige
Skriv en grundtext och skicka med en bild, så kanske just ert inslag kommer med framöver.
Skicka till
Jenny Limby, This is a mailto link

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info