Hoppa till sidans innehåll
Foto: JOHANNA LUNDBERG

Jonna Sundling vann VM-premiären

25 FEB 2021 18:10
Guld genom Jonna Sundling och en finalplats till Oskar Svensson. Sverige fick en bra start på VM i Oberstdorf när den klassiska sprinten under torsdagen inledde tävlingsprogrammet.
  • Skapad: 25 FEB 2021 18:10

Sverige fick en smakstart direkt på VM när Jonna Sundling och Johanna Hagström nådde finalen. När Sundling sedan sätter fart i den sista backen skapas en lucka och ner mot upploppet är marginalen bakåt god. Sundling håller undan och korsar mållinjen som den andra svenska världsmästaren i sprint någonsin på damsidan. Segern var en välkommen revansch för Sundling efter stavbrottet i den VM-final som avgjordes för två år sedan.

Johanna Hagström slogs länge om en medalj men fick ge sig på det långa upploppet och slutade som fyra. Maja Dahlqvist och Linn Svahn nådde semifinal och slutar på placering 9 och 11.

I herrtävlingen klarade samtliga herrar avancemanget från kvalomgången. Johan Häggström, Marcus Grate och Anton Persson åker alla ut i kvartsfinalerna varifrån Sverige fick förlita chanserna till Oskar Svensson. 

Svensson öppnade tävlingsdagen med att bli placerad som nummer 28 i kvalet men ryckte genast upp sig i kvartsfinalen som tvåa och i semifinalen som fyra med med vidareavancemang via lucky loser. I finalen satsar Svensson på att förlita sig till stakåkning på ovallade skidor, konceptet med ovallade skidor har tidigare under säsongen visat sig vara lyckosamt för Svensson vid ett par tillfällen. Idag ledde det inte till en lyckoträff när Svensson slutar på finalens sista plats men tar med sig ett bra formbesked inför fortsättningen av VM.

Resultat sprint damer;

1. Jonna Sundling, SWE
2. Maiken Caspersen Falla, NOR
3. Anamarija Lampic, SLO 

4. Johanna Hagström, SWE
9. Maja Dahlqvist, SWE
11. Linn Svahn, SWE

 

Resultat sprint herrar;

1. Johannes Hoesflot Klaebo, NOR
2. Erik Valnes, NOR
3. Håvard Solås Taugboel, NOR

6. Oskar Svensson, SWE
18. Marcus Grate, SWE
19. Johan Häggström
30. Anton Persson

 

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info