Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Juniorträning i Östersund

18 FEB 2021 15:04
Östersunds SK har under en tid känt att det saknades en träningsgrupp mellan ungdom och elit eller motionär. Därför startades under hösten 2020 en träningsgrupp för juniorer.
  • Skapad: 18 FEB 2021 15:04

Det finns en fantastisk träningsverksamhet för barn och ungdom i våra skidföreningar. Dessutom startas det även fler och fler träningsgrupper för vuxna – Skidor Hela Livet. 

Så har det även varit i Östersunds SK, fram till i höstas. Men då föreningen upplevt ett glapp efter ungdomsverksamheten startades i höstas även en träningsgrupp för juniorer (17 – 20 år).

Målsättningen med träningsgruppen är att kunna erbjuda gemensam träning för åldersgruppen, oavsett vilken träningsbakgrund eller mål den aktive har. Alla är välkomna – nybörjare som elitsatsande. Träningsgruppen har träning 1 gång i veckan och leds av två tränare.

-”Vid träningarna fokuserar vi på gemenskap och teknik, finns behov så hjälper vi även till med filmning, tidtagning eller annat stöd, säger Carina Modén Aronsson som är en av tränarna för gruppen. 

Föreningen hoppas att gruppen ska kunna växa i framtiden. En förhoppning är att fler unga tar steget till att träna längdskidor som motionsform eller som ett komplement till en annan förstahandsidrott.

Så här berättar Nils, en av de aktiva i träningsgruppen.
-”Jag tycker det är superkul att åka skidor och särskilt med jämnåriga. Den här gruppen gör att jag kan åka skidor även fast jag inte går på något skidgymnasium. Det är bra för då får jag en regelbunden träning med bra tränare som bidrar till min utveckling. Det har varit särskilt viktigt nu under pandemin, när jag är hemma mycket och det blir mycket stilla sittande. På sikt skulle jag vilja åka långlopp och det är kul att skaffa sig bra åkteknik".  

Från Svenska Skidförbundet ser man väldigt positivt på att föreningar även erbjuder träningsverksamhet för den här åldersgruppen.

-”Vi vet att det tyvärr ofta blir ensamt för de juniorer som inte går på ett skidgymnasie. Dessutom finns ungdomar som i den här åldern blir intresserade av längdskidåkning och gärna vill börja träna. Det ska bli spännande att se hur utvecklingen blir för den här gruppen och även höra mer om likande upplägg på andra ställen. Genom att dela erfarenheter med varandra kan vi hjälpas åt att utveckla hela vår verksamhet”, säger Karin Ersson nationell chef längdskidor.

Har ni i er förening funderingar på att få igång likande verksamhet men vill ha lite stöd och tips, så tveka inte att kontakta våra längdkonsulenter.
Här hittar ni kontaktupgifter.

 

 

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info