Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån Hemmasonen Johan Häggström jagar till helgen nya SM-medaljer. Dels i stafetterna men också i den avslutande femmilen.

Kalix redo för SM-avslutning

08 APR 2021 07:00
Det är dags att sätta punkt för säsongen 2020/2021 med SM-avslutning i Kalix. I tre dagar kan ni se våra åkare göra upp en sista gång för denna vinter.
  • Uppdaterad: 08 APR 2021 08:53

Världscup-säsongen är summerad sedan några veckor tillbaka och till helgen ska även vinterns SM-tävlingar läggas till handlingarna. Mellan den 8-11 april 2021 står Kalix Skidklubb som värd för SM-avslutningen i längdskidor. Torsdag, fredag och söndag ser ni alla tävlingar på Expressen.

Torsdagen bjuder på klassisk stafett och på fredagen sprintstafetten i fristil. På söndagen avgörs den individuella tre- och fem-milen, även den i fristil.

SM-touren ska avgöras
Efter söndagens tävlingar kan också vinnaren av den individuella SM-touren koras. Anna Dyvik leder damklassen med 20 poäng och är såklart favorit att ta hem totalen, även om Lovisa Modig på andraplats har en potentiell chans.

På herrsidan är det betydligt mer tajt, där Karl-Johan Westberg leder med ynka fyra poäng före Eric Rosjö. Trean i cupen Björn Sandström har bara 12 poäng upp till segern och har stora chanser att avancera när det vankas just femmil.

Totalställning SM-touren
För att ha chans till totalen i SM-touren krävs det att man åkt samtliga individuella SM-tävlingar.

Laddade hemmaåkare
Johan Häggström och Emma Ribom är fostrade i Kalix Skidklubb och är laddade för tävlingar på den gamla hemmaarenan. De har inget med SM-touren att göra då de inte åkt alla tävlingar, men Johan har ett SM-guld i just femmil att försvara från 2019, och att det nu ska avgöras på hemmaplan hoppas Johan ska vara ett plus.
– Jag hoppas kunna få någon fördel av alla träningstimmar som jag lagt ner kring stadion på Djuptjärn I Kalix. Tråkigt att det inte kommer någon publik, men hoppas att folk tar sig tid att heja via webbsändningen i stället, säger Johan Häggström.

Och på tal om Kalix-anknytning: En av landslagets samarbetspartner – OnePartnerGroup – har lagom till SM-avslutningen i Kalix stärkt sin position som Sveriges lokalaste rekryterings- och bemanningsföretag. Ponto Bemanning och Rekrytering med kontor i just Kalix tillhör nu OnePartnerGroup.
– Vår vision är att vara Sveriges lokalaste rekryterings- och bemanningsföretag och nu tar vi ytterligare kliv att bli just det. För oss är det lokala engagemanget otroligt viktigt och grunden i vår affärsidé. Norr- och Västerbotten är en spännande region, med en stark tillväxt, säger Stefan Alvarsson, koncern-vd och huvudägare OnePartnerGroup.

Vi är glada att OnePartnerGroup är med oss på SM-avslutningen i Kalix och hoppas även du är det på webben.

Sändningstider:
8/4 Torsdag: Stafetter från kl 10:45
9/4 Fredag: Sprintstafett semifinaler kl 14:45 Finaler 16:45    
11/4 Söndag: Damer 30km 09:45. Herrar 50km 12:00 

Redan 10.00 kan du se Kalix egna uppsnack. 

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info