Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån Förra helgen vann Ebba Andersson sin första världscup. I helgen har hon chansen igen.

Landslaget till världscupen i Lahti

18 JAN 2021 14:21
Efter en helgs tävlingsuppehåll är det dags för de första världscuptävlingarna sedan Tour de Ski avslutades. Ebba Andersson, som var snabbast uppför Alpe Cermis, återfinns också nu i truppen till finska Lahti.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2021 14:21

Det har gått drygt en vecka sedan Ebba Andersson rusade upp för Alpe Cermis och vann sin första världscuptävling någonsin. I och med vinsten säkrade hon också tredjeplatsen i hela Tour de Ski.

– Det var grymt att se lagkörningen och kul att Ebba äntligen fick kliva högst upp. Avslutningen på Tour de Ski gav oss styrka och självförtroende in i kommande tävlingar, säger Anders Byström, landslagschef.

I truppen till Lahti finns också formstarka Emma Ribom, som tog karriärens första VC-pallplats under sprinten i Val di Fiemme. Björn Sandström som avslutade touren riktigt bra finns också med. Utöver det är det inga fler åkare som också åkte touren.
– Tillsammans med tränarna har flera av våra aktiva som åkt touren, lagt en plan som sträcker sig över världscuperna på hemmaplan i Falun och Ulricehamn samt fram till SM. Vissa behöver prioritera återhämtning, andra att få en bra bas av träning inför det som komma skall, sägerByström. 

Två efterlängtade är tillbaka
I Lahti kommer vi äntligen få se både Charlotte Kalla och Jens Burman tillbaka i världscupsammanhang. Charlotte, som drabbades av Corona tidigare i vinter och Jens som haft problem med ryggen är nu båda redo för att göra vinterns första världscuptävlingar.

Utöver de mest etablerade åkarna i truppen är det också väldigt intressanta namn som får chansen, efter fina resultat under Volkswagen cup-tävlingarna i Östersund förra helgen. De flesta av dom har åkt världscup tidigare men för Johan Herbert blir det världscupdebut.
– Det som är positivt med att flera av våra mest profilerade åkare inte är med i Lahti, är att de som bankar på dörren får chansen att visa vad de går för. Det ska bli kul att följa, avslutar Byström.

Under torsdagen reser laget till Lahti.

Program:
Skiathlon 15 km/30 km
Stafett

Åkare till Lahti:
Damer:
Charlotte Kalla, Piteå elit SK
Emma Ribom, Piteå elit SK
Ebba Andersson, Piteå elit SK
Evelina Settlin, Hudiksvalls IF
Lovisa Modig, SK Bore
Sofia Henriksson, Piteå elit SK

Herrar:
Axel Ekström, IFK Mora SK
Björn Sandström, Piteå elit SK
Fredrik Andersson, Piteå elit SK
Jens Burman, Åsarna IK
Johan Herbert, IFK Mora SK
Jonas Eriksson, IFK Mora SK

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info