Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Landslagsskolan – en aktivitet som går att genomföra

23 APR 2021 14:15
Just nu är det viktigare än någonsin att vi inom idrotten genomför de aktiviteter som går att genomföra utifrån gällande restriktioner. Stjärna på skidors Landslagsskola är ett just ett sådant alternativ.
  • Skapad: 23 APR 2021 14:15

Genom Stjärna på skidors Landslagsskola kan ni i föreningen på ett enkelt sätt genomföra dagläger på hemmaplan. Landslagsskolan är anpassad för 9-12 år och innehåller både stöd till föreningen i form av en färdig lägerplan samt fina gåvor till barnen. I materialet finns även tips på hur föreningen kan involvera unga ledare.

Landslagsskolan är en perfekt aktivitet både för barn som tidigare deltagit i föreningens verksamhet men även för att rekrytera nya barn till idrotten. Innehållet bygger i första hand på gemenskap, rörelseglädje och rörelseförståelse, så det finns inget behov av tidigare erfarenhet av längdskidåkning.

Så här berättar Johan Joelsson från Östervåla.

-Vi arrangerade Landslagsskolan förra året och lägret blev på alla sätt en fullträff, inte minst för sammanhållningen. Allt sedan dess har vi ledare pepprats med uppmaningar från ivriga barn att arrangera läger igen. I grovplaneringen inför kommande sommar ingår därför version 2:0 av Landslagskolan på hemmaplan som en självklarhet. Kan varmt rekommendera till andra föreningar att köra detta, det bygger sammanhållning och grupptillhörighet till nästa nivå.

På bilden ser ni gänget i Östervåla utföra en samarbetsövning.

Här finns mer information om Landslagsskolan och hur ni går tillväga för att beställa materialet.

Vid frågor eller funderingar kontakta Jenny Lmby, This is a mailto link

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info