Hoppa till sidans innehåll

Längdglädje med Svenska Skidförbundet

08 APR 2021 11:28
Genom projektet Längdglädje med Svenska Skidförbundet kan leverantörer, uthyrare och butiker skänka utrustning till behövande föreningar, friluftsfrämjanden, skolor eller andra grupper som önskar få möjlighet till längdglädje på skidor.
  • Skapad: 08 APR 2021 11:28

I projektet initierat av den ideella anläggningsgruppen längd kan allt från ny utrustning av årets modell till utrustning som har använts under många säsonger förmedlas. En leverantör eller butiksägare sitter kanske på udda skidor och pjäxor som är svåra att sälja utan bara tar lagerplats eller en skiduthyrare vill kanske strömlinjeforma sin uthyrning med bara en typ av bindnings- och pjäxsystem istället för två. Kanske finns det ett parti nya eller begagnade bindningar, pjäxor eller stavar till övers? Kravet är att utrustningen ska vara hel och brukbar, samt att det inte ska vara några kostnader för utrustningen och dess överenskomna leverans. 

I den andra ändan finns de som skulle bli jätteglada över att få utrustning till skänks för att använda i sin verksamhet. Det kan vara för barn och ungdomsverksamhet på skidor i skolor och förskolor, till skidverksamhet för hela åldersspannet från barn till äldsta pensionär i en skidförening, ett friluftsfrämjande eller någon annan grupp som önskar få längdglädje tillsammans.  

Alla bidragsgivare är välkomna att bidra och alla mottagare är välkomna att söka, från hela Sverige från största storstad till minsta by. Svenska Skidförbundet är länken som kopplar samman givare och mottagare.

I projektet finns det bara vinnare:

  • Bidragsgivaren gör en mycket god gärning och får rättmätig ära och goodwill att vara del i projektet samtidigt som det blir fler på skidor som i längden genererar mer utrustningsbehov och kunder till bidragsgivaren. Bidragsgivaren får anslå sin medverkan i projektet genom användning av projektlogotypen Längdglädje med tillhörande förklaringstext

  • Mottagaren blir jätteglad över möjligheten att kunna erbjuda längdglädje på skidor i sin verksamhet utan krav på egen utrustning - längdglädje för alla!

  • Svenska Skidförbundet får hjälp till målen att få alla på snö och att öka tillgängligheten till skidsporten genom fler låneutrustningar i verksamheten

  • Tillsammans är vi alla gemensamma vinnare genom att bidra till en hållbar utveckling av skidsporten där utrustning utnyttjas och kommer till glädje under en längre tid istället för att kastas eller stå oanvänd. Målet är att ingen funktionell längdutrustning ska slängas eller stå och samla damm utan den ska istället användas och skapa längdglädje! 

Under förra säsongen testade vi på projektidén med goda resultat där butiken TopSport i Bruksvallarna skänkte begagnad uthyrningsutrustning och leverantören Madshus skänkte nya skidor. Totalt förmedlades 62 par skidor till fyra olika verksamheter som under denna vinter använts flitigt.

Nu öppnar vi upp projektet och välkomnar leverantörer, butiker, anläggningar och skiduthyrare att ta chansen att se över era lager och kontakta anläggningskonsulent Jonas Braam på telefon 0733-223222 eller mejl This is a mailto link för mer information, märk ärendet med Längdglädje med Svenska Skidförbundet. 

Och bidragssökande är välkomna att söka utrustning via följande formulär: Ansökan om utrustning via projektet Längdglädje med Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet matchar sen ihop ansökningar med de bidrag som kommer in och meddelar ansökande vid träff. Det här är en process som pågår fortlöpande utan slutdatum för ansökan eller bidrag.

Välkomna att delta i projektet Längdglädje med Svenska Skidförbundet - tillsammans skapar vi en hållbar utveckling och möjlighet för fler på skidor!

Har du frågor om projektet eller har andra anläggningsfrågor längd- och rullskidor, kontakta anläggningskonsulent Jonas Braam på telefon 0733-223222 eller mejl This is a mailto link

Skribent: Jonas Braam
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info