Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Ebba Andersson, Daniel Fåhraeus och Jonna Sundling på Östersunds flygplats.

Längdlandslaget åker på sommarens första läger

18 JUN 2021 11:50
Fredag den 18e juni drar längdlandslaget iväg på sommarens första läger. De två närmsta veckorna spenderas på hög höjd i franska Tignes för att påbörja uppladdningen mot vinterns olympiska spel i Peking.
  • Skapad: 18 JUN 2021 11:50

Det har gått drygt en och en halv månad sedan säsongens landslagstrupper presenterades och nu är det dags för lagets första riktiga läger tillsammans.
– Vi har haft några testdagar i Östersund, där vi testat både på ”normal” höjd och i höghöjdskammaren på en höjd motsvarande den i Peking. Nu ska det bli riktigt kul att ses på läger tillsammans för första gången denna säsong. Vi ska fortsätta det jobb vi påbörjade förra året, att svetsa samman gänget och jobba med hur vi ska fungera som grupp, säger landslagschef Anders Byström.

I franska Tignes väntar två tuffa veckor med mycket träning på hög höjd vilket är en viktigt del i uppladdningen mot OS eftersom mästerskapen just går på hög höjd. Laget kommer att bo 2100 meter över havet och träna både på låg- och högland.
– Detta är en bra start på OS-förberedelserna. Vi behöver lära oss att bo och träna på den höga höjden. Vi kommer träna uppe på 3000 meters höjd på glaciärsnö där det finns goda möjligheter till att dels få känna på höjden, dels få åka skidor på snö. Förutsättningarna är också goda för löpning och för rullskidintervaller i backarna som finns runt Val d’Isere. Franska laget är också på läger i Tignes. De har gett oss många fina tips på bra träningsplatser i trakten, avslutar Byström.

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info