Hoppa till sidans innehåll

Längdlandslaget i nytt samarbete med Swenor Rullskidor

27 MAJ 2021 11:00
Inför säsongen 2021/2022 ingår Svenska Skidförbundet Längd och Swenor rullskidor ett samarbete. Avtalet innebär att Swenor kommer att tillhandahålla rullskidor till såväl svenska längdlandslaget som svenska rullskidlandslaget.
  • Skapad: 27 MAJ 2021 11:00

─ Det är ett viktigt samarbete för oss i landslaget säger Petter Myhlback, landslagets vallachef, som har haft det yttersta ansvaret för att hitta en leverantör som passar de båda landslagen.

─ En detalj som gör skidorna unika är dess längd, något som har varit avgörande i valet när vi har utvärderat olika modeller. Detta gör att rullskidåkningen mycket lik traditionell längdskidåkning på snö, avslutar Petter.

Swenors rullskidor har lätta stommar med mycket god vibrationsdämpning, slutna lager och finns med olika rullmotstånd på hjul för att vara ett perfekt träningsredskap i förberedelserna för kommande skidtävlingar vintertid.

─ Ett gediget arbeta har gjorts av våra tekniker tillsammans med elitåkare för att hitta känslan att vara på snö, berättar Hans Fagerberg som har agenturen för Swenor i Sverige.  Alla ingående komponenter i rullskidorna samverkar vilket gör att det upplevs som att åka på snö när du rullar på asfalt.

─ Vi är så klart både glada och stolta, samtidigt som vi ser fram emot att vårt nya samarbete med längdskidlandslaget och rullskidlandslaget, fortsätter Fagerberg. Vi kommer att tillhandahålla både klassiska rullskidor och skate rullskidor.

Swenor skall även tillhandahålla rullskidor för de årliga SM-tävlingarna under SM-veckan för att deltagarna skall ha likvärdig utrustning.

Om Swenor
Swenors [SWEden/NORway] verksamhet startades i Sverige i början på 1980-talet i syfte att utveckla rullskidor för svenska och norska elitskidåkare som upplevdes som att åka skidor vintertid på snö.  Swenor övertogs av Sport Import AS och flyttades 1994 till Sarpsborg i Norge där den fortfarande bedrivs.  Swenor är ett världsledande rullskidmärke och marknadsförs i ett 20-tal länder, utöver Skandinavien även i USA, Kanada, Ryssland och i många EU-länder. Swenor saluförs av ledande aktörer inom längdskidsport.

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info