Hoppa till sidans innehåll

Längdlandslaget på läger igen

09 AUG 2021 11:09
Lite mer än en månad har gått sedan längdlandslaget återvände hem till Sverige efter sitt fina höghöjdsläger i Franska Tignes. Nu är det åter dags för läger men denna gång på hemmaplan på klassiska värmlandsmarker.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2021 11:09

Semestermånaden är slut och längdlandslaget ska precis som många gånger förr till Torsby för att genomföra sommarträning för att komma åt fina träningsförutsättningar, både inomhus i skidtunneln men också i den fina terräng som finns i krokarna.

– Det ska bli kul att få komma ut tillsammans igen och vi brukar trivas bra i Torsby. Våra aktiva har haft en fin träningsperiod på hemmaplan sedan sist och de är laddade för att sparra sig mot varandra igen, säger landslagschef Anders Byström.

Under söndagen startade Torsby-lägret som nu pågår en vecka framåt. Under lägret blir det extra fokus på att göra basmätningar inför nästa höghöjdsläger. Det handlar bland annat om att, tillsammans med SOK:s dietist Stig Mattsson, göra mätningar av vätskebalans, mäta saturation och laktat på 3000 meters-test.

–Det blir extra fokus på de hårda passen: 3000 meter löpning, Hovfjället upp på rullskidor och ett sprintrace på rullskidor fristil.

Lägret avslutas söndag den 15e augusti. 

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info