Hoppa till sidans innehåll

Längdlandslaget säsongen 2021/2022

03 MAJ 2021 14:30
Under måndagen presenterade Svenska Skidförbundet nästa säsongs A-landslag och Team BAUHAUS. Totalt har 22 åkare tagits ut i de två olika lagen som nu har siktet inställt på OS i Peking.
  • Skapad: 03 MAJ 2021 14:30

En minst sagt annorlunda säsong har lagts till handlingarna. Trots två världscuphelger utan Sveriges medverkan inkasserade laget hela 31 pallplatser. 28 individuella där tio var segrar. På VM blev det sju medaljer. Jonna Sundling tog dubbla guld i både sprint och sprintstafett och herrarna slogs för första gången på länge om stafettmedalj.

– Vi är otroligt nöjda med vad vi åstadkommit den här vintern. Hur damerna gång på gång visar att vi har världens bästa damlag och det kliv som herrarna tagit denna säsong är fantastiskt. Framgång föder framgång och så har det verkligen varit med vårt lag i vinter, säger Anders Byström, landslagschef. 

Nu blickar laget vidare mot ytterligare en mästerskapssäsong, med siktet inställt mot OS i Peking. Träningsgrupper och upplägg ser ut precis som förra året: Ett A-landslag och Team BAUHAUS, samt ett utvecklingslag : Team Svenska Spel elitmiljöer och ett juniorlag: Team Svenska Spel Junior, som båda presenteras den 10 maj.

I A-landslaget är det inga större utropstecken. William Poromaa, Johanna Hagström och Marcus Grate tar efter sina VM-debuter klivet upp i A-landslaget.

Team BAUHAUS förstärks på herrsidan med Anton Persson, Björn Sandström och Karl-Johan Westberg. Damsidan får tillskott av Lovisa Modig och Moa Lundgren. Elina Rönnlund har sin plats kvar, förutsatt att hennes rehab tar henne fullt tillbaka.  

– Det är kul att se våra åkare utvecklas varje år. Att William, Johanna och Marcus nu tar klivet upp från Team BAUHAUS till A-laget, samt att ett antal Svenska Spel-åkare tar steget upp till BAUHAUS, det tycker jag visar att vi har en bra modell och upplägg, säger Byström.

På ledarsidan hittar vi samma gäng som var med under vintern. Både Lars Ljung, Anders Högberg, Stefan Thomson och Magnus Ingesson fortsätter alla i sina tränarroller.
­– Vi har hittat ett bra arbetssätt och kompletterar varandra bra. Jag ser fram emot ytterligare en säsong med detta team och vi alla är otroligt motiverade inför vad som komma skall denna vinter, avslutar Anders Byström.

På måndag, den 10/5, presenteras Team Svenska Spel elitmiljöer samt Team Svenska Spel Junior.


A-landslag

Damer:
Charlotte Kalla, Piteå elit SK
Ebba Andersson, Piteå elit SK
Emma Ribom, Piteå elit SK
Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF
Johanna Hagström, Ulricehamns IF
Jonna Sundling, Piteå elit SK
Linn Svahn, Östersunds SK
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK

Herrar:
Calle Halfvarsson, Sågmyra SK
Jens Burman, Åsarna IK
Johan Häggström, Piteå elit SK
Marcus Grate, IFK Umeå
Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK
William Poromaa, Åsarna IK

Team BAUHAUS
Moa Lundgren, IFK Umeå
Moa Olsson, Falun-Borlänge SK
Lovisa Modig, SK Bore
Elina Rönnlund, IFK Umeå

Anton Persson, SK Bore
Björn Sandström, Piteå elit SK
Fredrik Andersson, Piteå elit SK
Karl-Johan Westberg, Borås SK

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info