Hoppa till sidans innehåll

Linda Danvind Malm ersätter föräldraledig Ingemarsdotter

31 AUG 2021 20:32
Första oktober går Ida Ingemarsdotter på föräldraledighet från tränarrollen i Team Svenska Spel. Fysioterapeututbildade tidigare skidgymnasietränaren Linda Danvind Malm tillträder från första september.
  • Skapad: 31 AUG 2021 20:32

Med erfarenhet från tjänsten som skidgymnasietränare i Gällivare och ett flertal inhopp i olika roller vid landslagssammanhang är Linda Danvind Malm nu redo att ta nästa steg som skidtränare.

—Jag har tidigare varit med både som ledare och vallare vid världscup och JVM. Det är en härlig miljö och nu ser jag framemot att få följa åkarnas resa även fram emot de stora tävlingarna, säger Linda Danvind Malm.

Närmast kommer fysioterapeututbildade Danvind Malm från en tjänst inom kommunal verksamhet i Dorotea. Vid inhoppet vid JVM och U23-VM i Finland i vintras följde en mersmak för att bli del av tävlingsidrotten på heltid.

—Det var jättekul och inspirerande i Finland, jag kände att jag saknade det där. Jag trivdes fantastiskt bra med teamet och flera från det gänget kommer jag ju att jobba med nu, så det känns bra.

Första september tillträdde Danvind Malm tjänsten vid den nya hemorten Östersund. Ingemarsdotter jobbar vidare till första oktober.

—Inledningsvis kommer jag att gå bredvid Ida Ingemarsdotter för att sätta mig in i det arbete hon har bedrivit under försäsongen och sommaren för att överlämningen ska bli så bra som möjlig. 

Vilka förväntningar har du inför tjänsten som tränare i Team Svenska Spel?

—Personligen vill jag göra ett så bra jobb som jag bara kan. Det ska också bli spännande att få lära känna och följa åkarna på ett djupare plan än det som har varit vid de korta inhopp jag har gjort tidigare, säger Danvind Malm.

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info