Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Linn och Mira på pallen i masstartsloppet

19 SEP 2021 20:48
Idag avslutades tävlingarna i Italien med masstart i klassisk stil där de sista tre kilometrarna var uppför Alpe Cermis. Linn Sömskar och Mira Göransson såg till att det blev två svenska medaljer.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2021 20:48

Linn Sömskar tog ytterligare ett guld då hon gick ifrån ryskan Natalia Nepryaeva i slutet av backen. De båda hade en liten lucka redan i ingången av backen. Det blev ryskt även på tredjeplats genom Mariya Istomina. Jackline Lockner slutade på en 20:e plats.

Förstaårsjunioren Mira Göransson gjorde ett väldigt starkt lopp då hon låg med ryskan Yuliya Atakhova, som segrade, halva vägen upp för backen. När Mira sen fick släppa blev hon ikapp åkt av slovakiskan Hana Mazi Jamnik som blev för stark på slutet men Mira körde in på bronsplats 37,7 sekunder efter Atakhova. 


Pallen i damjuniorklassen med Mira på tredjeplats.

För herrarna gick det lite tyngre. I ingången på backen gick ryssen Alexey Chervotkin tillsammans med Paul Constantin Pepene från Rumänien ifrån de övriga. Chervotkin vann med 4 sekunders marginal till Pepene. På tredjeplats kom italienaren Matteo Tanel, 1 minut och 33 sekunder efter. Erik Silfver och Alfred Buskqvist låg bra med inför backen men tappade sedan. Det blev en nioende respektive tolfte plats för svenskarna.

Malte Jutterström gjorde en stark inledning av loppet i juniorklassen och ledde med 32 sekunder vid ingången av backen. Där tog dock krafterna slut och Malte slutade elva, 3 minuter och 39 sekunder efter Italienaren Elia Barp som vann. Anton Grahn blev 16:e och Harald Ekenberg 17:e.

Flera åkare fick problem med rullskidorna under loppet då de skar på den blöta vägbanan. För svensk del var det Alfred Buskqvist och Harald Ekenberg som blev drabbade. Jackline Lockner offrade sig och bytte rullskida med en ukrainska som fått problem med en skida under loppet. 

Resultat damseniorer
Resultat herrseniorer
Resultat damjuniorer
Resultat herrjuniorer

Sverige tog sju medaljer under mästerskapet varav tre guld.

VM-guld på teamsprinten. 

Tre svenskar på pallen i supersprinten. 

VM-guld till Linn Sömskar. 

Dagens tävling var också avslutning på den totala världscupen. I herrarnas seniorklass vann Matteo Tanel från Italien. Erik Silfver blev fyra. Sandra Schuetzova tog hem damernas totalseger. Linn Sömskar kom på en tredje plats.

Skribent: Hanna Seppas
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info