Hoppa till sidans innehåll
Foto: JOHAN AXELSSON

Linn Svahn – nu ska jag kriga mig tillbaka

09 SEP 2021 17:45
I onsdags morse opererades Linn Svahn för sin axelskada som hon ådrog sig på världscuptävlingen i Ulricehamn i vintras. Operationen gick bra och nu påbörjar Sveriges sprintstjärna kampen tillbaka.
  • Skapad: 09 SEP 2021 17:45

– Det blev en rejäl operation vilket gör att jag är både trött och sliten, säger Linn Svahn, som tagit sig hem till Östersund. Här och nu behöver jag vila, men jag är fast besluten om att jag ska kriga mig tillbaka och samtidigt förberedd på att det kan komma att ta tid. Jag vill också passa på att tacka för allt fint stöd jag fått och får, det värmer oerhört.

Per "Pliggen" Andersson, Medicinskt ansvarig för längdlandslaget förklarar;

– Operationen som gjordes på Linn Svahn visade sig vara helt nödvändig då det uppdagades att det var en mer omfattande skada än den arbetsdiagnos vi arbetade utifrån. Linns extrema träningsgrad har bidragit till att hon har haft en betydligt bättre funktion än man kan förvänta sig. Sett i det perspektivet är hennes insats på VM enastående. Som ansvarig läkare har jag ett ansvar för att denna skada inte upptäckts tidigare. Det är beklagligt.

Hur ser du på Linns väg framåt?

– Just nu är fokus på att på bästa möjliga sätt rehabilitera Linns axel. Det ligger en tydlig plan de kommande tre veckor, därefter görs en ny utvärdering och ny plan, avslutar Per Andersson. 

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info