Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån Linn Svahn är fortfarande inte tillräckligt bra i sin axel för att tävla i Trollhättan 26-28e augusti.

Linn Svahn står över Trollhättan

18 AUG 2021 09:07
Axelskadan som besvärat Linn Svahn under den sista tiden är fortfarande inte helt läkt och 21-åringen tvingas därmed kasta in handduken inför tävlingarna i Trollhättan.
  • Skapad: 18 AUG 2021 09:07

Det var i samband med världscuptävlingarna i Ulricehamn i vintras som Linn Svahn föll i sin kvartsfinal, rakt ner i den hårda snön och slog sin axel. Säsongen gick att slutföra men axeln har fortsatt spöka under sommaren.  
– Min status just nu har inte varit tillräckligt bra för att kunna medverka på lägret i Frankrike och Torsby, och nu kommande tävlingar i Trollhättan. Jag jobbar på med rehab på hemmaplan och har bra support, säger Linn Svahn.

Nästa vecka (26-28e augusti, torsdag till lördag) avgörs rullskidstävlingarna i Trollhättan Action Week där landslaget kommer att delta i de tre olika loppen. Men någon Svahn kommer alltså inte till start.
– Det är så klart tråkigt att hon missar Trollhättan, men vi tar en vecka i taget nu. Vi är trygga med att hon får den hjälp hon behöver. Medicinska teamet har regelbunden uppföljning med henne och vi har en plan för hur hon ska komma tillbaka, säger landslagschef Anders Byström.

Trots missade rullskidtävlingar håller Svahn huvudet högt och har fått ställa om sin träning för att ta hand om sin axel.

– Det är en tuff utmaning men samtidigt spännande att varje dag arbeta mot att bli starkare och bättre. Annars mår jag bra och tar dag för dag och passar på att få till mycket träning tillsammans med min tränare Ola, säger Linn.

Läs mer om Trollhättan action week. 

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info