Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Lyko och längdlandslaget inleder samarbete

26 NOV 2021 09:00
Lyko har med sin försäljning av skönhetsprodukter byggt upp ett internationellt företag med bas i Dalarna. Nu blir marknadsledaren Team Partner och ställer sig bakom längdlandslaget inför årets säsong och medaljsatsningar.
  • Skapad: 26 NOV 2021 09:00

Samarbetet är en del av Lykos nordiska satsning, där företaget har växt snabbt i kännedom och försäljning de senaste åren.  

– Precis som så många gånger inom idrotten har också vår framgång kommit genom att vi har vågat satsa och jobbat långsiktigt. Vi gillar skidåkning och nu tar vi rygg på längdlandslaget för att lära oss av dem och stötta deras resa mot nya medaljer, säger Kalle Eliason Marknadschef, Lyko. 

Med start vid världscuptävlingarna i finska Ruka kommer Lyko att synas på längdlandslaget tävlingsdräkt. Lyko har, liksom svenska längdlandslaget, lyckats bygga upp en verksamhet i världsklass från en mindre ort i Dalarna. 1952 öppnade de en herrfrisering i Vansbro och idag har de växt till att sysselsätta 850 personer och locka över 80 miljoner besök till sin e-handel.

– Det blir häftigt att vara en del av deras fortsatta resa, säger Malin Westhed, Marknadschef, Svenska skidförbundet längd. 

År 2019 utsågs Lyko, som är största privata arbetsgivare i Vansbro, till Handelns Bästa Arbetsplats av fackförbundet Handels. 

– Redan förra året inledde vi i längdlandslaget ett omfattande arbete och har implementerat ett nytt värdebaserat ledarskap. Med våra gemensamma värderingar ser vi därför en extra stolthet i att nu också få förknippas med och lära av en prisvinnande arbetsgivare som Lyko, avslutar Westhed. 

För mer information vänligen kontakta 

Kalle Eliason, Marknadschef, Lyko  
072-400 87 87, This is a mailto link 

Malin Westhed, Marknadschef, Svenska Skidförbundet, längd  
070-372 28 12, This is a mailto link 
 

Om Lyko 

Lyko Group AB (publ) är en skönhetsspecialist med marknadens bredaste sortiment, som inspirerar och guidar kunden till sitt bästa jag. Koncernen driver webbplatsen Lyko.com, 33 helägda integrerade butiker och salonger i Sverige och Norge samt en business to business-verksamhet med två fabriker i Sverige för tillverkning av skönhetsprodukter. Verksamheten sysselsätter närmare 850 personer. Lyko är noterat på First North Premier Growth Market. Avanza Bank, +46(0)8-409 421 20, This is a mailto link, är bolagets Certified Adviser. Besök Lyko.com för mer information. 

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info