Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: MATHIAS BERGELD

Martin Norrgård återvänder till Svenska vallateamet

14 APR 2021 13:00
Martin Norrgård välkomnas tillbaka till det svenska vallateamet efter en säsong som vallachef i Finland. Svenska vallachefen, Petter Myhlback är nöjd med förstärkningen.
  • Skapad: 14 APR 2021 13:00

Säsongen 2019/2020 var Martin Norrgård en del av det svenska vallateamet men fick sedan erbjudandet att ta över som vallachef för sitt hemland Finland. Men rean till OS-säsongen 2021/2022 är han tillbaka i den svenska vallatrailerna igen.

– Det känns riktigt kul att komma tillbaka. Jag har många goda vänner i Sverige och jag gillade verkligen att vara i det svenska teamet senast jag var med, säger Martin Norrgård.

Faktum är att han redan förra året fick erbjudande att vara kvar i Sverige, men ville då ta sig ann utmaningen som vallachef för sitt hemland.

– Jag kunde inte tacka nej när jag fick chansen. Det har varit ett väldigt givande år för mig men jag känner att jag vill tillbaka till Sverige. Jag har saknat många många därifrån, säger Norrgård.

Under vintern har svenska vallachefen, Petter Myhlback haft regelbunden kontakt med Martin och när ett nytt erbjudandet lades under våren så sa Martin ja. En rekrytering som Myhlback ser som en framgång.

– Det känns superkul att han återvänder och jag tror att svensk längdåkning kommer få stor nytta av honom, säger Petter och avslutar; 

– Det funkade otroligt bra när han var med oss senast. Han gjorde då ett bra jobb och var populär bland åkarna.Skribent: Lukas Johansson / Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info