Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Miss i damstafetten när Sverige inte fick till materialet

05 MAR 2021 13:07
De höga målsättningarna som regerande världsmästare kunde inte infrias på damstafetten när Sverige inte lyckades med materialet. Sverige slutade på sjätteplats efter bra avslutande fristilssträckor.
  • Skapad: 05 MAR 2021 13:07

Under torsdagen avgjordes damstafetten vid VM i Oberstdorf. Sverige ställde till start som regerande mästare efter seger vid VM i Seefeld för två år sedan. Från vinnarlaget den gången var uppställningen med Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson intakt, utbytt var dock Stina Nilsson mot den dubbla guldvinnaren Jonna Sundling.

Tidigt in i Sundlings startsträcka var tendensen tydlig att skidorna gled suveränt men inte var lika lyckosamma i uppförsbackarna. Sundling växlade ut Kalla 12 sekunder från ledning men samma tendens syntes för svensk del på den andra sträckan när avståndet framåt växte snabbt och Kalla växlade ut Andersson över minuten från medaljstriden.

Trots besvärliga utgångslägen höll Andersson och Karlsson ihop avslutningssträckorna bra när laget förs upp en slutlig sjätteplats.

—Det gick inte som vi hade tänkt oss. Men precis som mästerskapets sex tidigare medaljer har stärkt oss som grupp genom gemensam glädje så ska vi enas runt den här motgången, ta hand om varandra och resa oss in i framtiden. Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans. Som lag är vi fortsatt starka, vi samlar oss snabbt och reser oss fort, säger förbundskaptenen Anders Byström.

På fredagen fortsätter mästerskapen i Oberstdorf med herrstafetter där Sverige ställer upp med Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Poromaa.

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info