Hoppa till sidans innehåll

Modig rusade ikapp och förbi

22 FEB 2021 08:12
Full fart från start gav Modig seger i damklassen samtidigt som Ruus liknande taktik slutade med spurtnederlag. Finaldagen av Volkswagen Cup i Boden bjöd på snöfall och rafflande uppgörelser.
  • Skapad: 22 FEB 2021 08:12

Jaktstarter i fristil väntade på avslutningsdagen av Volkswagen Cup i Boden när de två tidigare dagarnas tävlande skulle resultera i en slutsegrare. Precis som vi hunnit vänja oss vid under helgen så var det ett ihållande snöfall som skulle sätta åkarna under prövning.

Falun Borlänges Louise Lindström stack av först från start efter sin första Volkswagen Cup-seger under lördagens individuella lopp. Tidigt hade dock Boreåkaren Lovisa Modig jagat ikapp de 17 sekunder som skiljde från start och ett par kilometer senare kom segerrycket.

— Hög fart från start var planen, jag ville inte få med mig någon bakifrån. När jag kom ikapp vilade jag upp mig och gick för ett rejält ryck ut från stadion vid varvning. Det var skönt att få revansch efter ett stavbrott som förstörde gårdagen, säger vinnaren Modig.

Piteås Sofia Henriksson avancerar en placering under jaktstarten och slutade som trea i mini-touren.

I herrklassen var det åter dags för fredagens sprintvinnare Juuso Harala att röra om och ställa till det för svenskarna. Ledartrion Marcus Ruus, Juuso Harala och Gustav Kvarnbrink blev tidigt en duo när Kvarnbrink släppte i Ruus frenetiska dragarbete men Harala blev han aldrig av med.

— Jag tänkte att om jag sätter upp hög fart så ska det mycket till om alltför många lyckas åka fortare bakifrån. Åt Harala visste jag att det skulle bli svårt att göra något när jag såg att han var med inför utförsbackarna, säger Ruus som slutar tvåa i mini-touren.

Resultat:

Damer
Herrar

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info