Hoppa till sidans innehåll
Foto: JESPER ZERMAN

Nu börjar nya längdchefen – vi välkomnar Lars Öberg

15 NOV 2021 08:30
Starten på en ny längdsäsong innebär även nystart för Lars Öberg, ny längdchef på Svenska Skidförbundet. Men helt ovan i förbundets korridorer är han inte, då han kommer med erfarenheter som tidigare vallare, vallachef och förbundskapten.
  • Skapad: 15 NOV 2021 08:30

Måndagen innebär officiellt första dagen på nya jobbet för Svenska Skidförbundets längdchef  men Lars Öberg har redan tjuvstartat. 

 Ska jag vara ärlig så har jag redan smygstartat lite under förra veckan. Jag kommer ju rätt in med en säsongsstart runt hörnet  så det är svårt att hålla sig, säger han. 

Efter åtta år, senast som Polischef i Norrbotten, gör han nu en comeback till Skidförbundet och längdsporten. I ryggsäcken har han med sig erfarenheter från sin tid som bland annat vallachef och förbundskapten.  

– Suget till sporten har hela tiden funnits kvar och jag har aldrig känt mig helt färdig, säger Lars Öberg. 

Hans första milstolpe blir en trygg och bra start på säsongen för alla inblandade. 

– Som ny längdchef vill jag vara med och bidra till en fortsatt positiv känsla, trygghet och stabilitet inom längdorganisation nu när tävlingssäsongen drar igång. Inte minst ett spännande vinter-OS runt hörnet.  

Med 81 dagar kvar till OS i Peking är han fokuserad på att få en bra start. Men han har även långsiktiga mål med sig in i säsongen.   

– Mitt långsiktiga strategiska mål är att bidra till att vi tillsammans hittar vägar till en hållbar och positiv utveckling av längdskidsporten, och förstås även hela Svenska Skidförbundet, säger Lars Öberg.   

Vad ser du mest fram emot i vinter? 

– Absolut OS i Peking och Världscupen, men framförallt att få vara med och bidra till längdsporten som helhet. Det är en idrott med ett otroligt engagemang och hjärta – som alltid kommer att beröra mig. 

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info