Hoppa till sidans innehåll

Ny bok för barnledare på gång

17 OKT 2021 09:00
I början av november lanseras en ny bok som i första hand riktar sig till längdskidtränare för barn upp till cirka 12 år. Barns utveckling, skidteknik, tävling på barns villkor samt tips på övningar och träningspass är delar av innehållet!
  • Uppdaterad: 17 OKT 2021 11:28

Bokens titel, Skidor för barn - lek och lär, säger att boken spänner över de två första utvecklingsstadierna; lek- respektive grundstadiet i Svenska skidförbundets utvecklingsmodell för längdskidåkning.

Boken bygger till stora delar på den tidigare versionen av Skidor för barn, men nya delar är Svenska skidförbundets utvecklingsmodell Blågula vägen samt kopplingen till rörelseförståelse och barns utveckling ur ett holistiskt perspektiv.

- Det har varit viktigt att skapa ett enhetligt språk i form av begrepp, uttryck och skidtermer. Det ska finnas en röd tråd och igenkänning i allt vårt utbildningsmaterial, säger Anna Norman, utbildningsansvarig för SSF längd. Det tydligaste exemplet är begrepp inom skidteknik, där det ska finnas en röd tråd från barnåren upp till junior- och seniorverksamhet

Förutom innehåll som barns utveckling, utrustning och vallning och utveckling av skidteknik får läsaren ta del av många tips på roliga övningar och träningspass utifrån de två utvecklingsstadierna.

Boken är framtagen med hjälp av SISU Idrottsböcker och kommer finnas i Idrottsböckers webshop senast 5 november.

Svenska skidförbundet vill rikta ett stort tack till alla som bidragit till att boken kommit till!

Skribent: Anna Norman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info