Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Riktlinjer gällande vallning och utrustning för barn och ungdom

28 OKT 2021 10:00
Riktlinjer gällande vallning och utrustning har funnits i sex år och är ett samarbete mellan landslagets vallateam och barn – och ungdomsgruppen. Inför varje säsong görs en revidering och nu är årets upplaga publicerad.
  • Skapad: 28 OKT 2021 10:00

Svenska Skidförbundet vill att så många barn som möjligt ska få testa på skidåkning och känna glädjen i att utveckla sin rörelseförmåga på skidor. Utrustning och vallning är en del av vår idrott, en del där vi alla behöver hjälpas åt för att introducera och stötta nya aktiva, ledare och föräldrar. Genom samarbete, information och riktlinjer skapar vi den möjligheten och fler får möjligheten att uppleva vår härliga idrott.

Många föreningar anordnar redan idag vallakurser för nya föräldrar och aktiva. Vi vill uppmana fler föreningar att göra det på ett eller annat sätt. Det är ett ypperligt sätt för att inkludera nya medlemmar i längdskidåkningen och visa på att grunderna i vallning inte behöver vara så komplicerat som många tror. Kom ihåg att hålla er till grunderna och hellre sen ha en fortsättning för de som önskar. Ta gärna del av filmerna som finns framtagna. Länk till filmerna.

När det sen blir dags för tävling så vinner alla på att samarbeta, samarbeta inom föreningen och inom distriktet. Genom ett öppet och inbjudande förhållningssätt, där alla får ta del av varandras erfarenheter i större utsträckning, lär vi oss mer.

Tänk igenom hur ni i er förening hjälps åt på bästa sätt och hur ni stöttar de som är nya in i längdskidåkningen. I våra riktlinjer finns flera tips på hur ni kan jobba.

Länk till riktlinjerna.(webb)

Länk till riktlinjerna (pdf)

I dag finns det flera arrangörer som vid barn – och ungdomstävlingar lägger ut korta enkla vallatips, eller bara en information om hur förhållandena ser ut. Det är ytterligare en väg att hjälpas åt och något vi vill uppmana alla arrangörer att göra.

 

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info