Hoppa till sidans innehåll

Samverkan skapar intresse för skidsporten sommartid

25 AUG 2021 13:08
Ett samarbete mellan klubbar, förbund och sponsorer bidrar till att skapa ett gediget startfält och öka intresset för längdskidsporten sommartid när i stort sett alla landslagsaktiva tävlar i Trollhättan.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2021 13:08

På torsdag inleds Trollhättan Action Week med ett lopp i klassisk stil med individuell start. De bästa åkarna från både längdlandslaget och långloppsvärlden kommer stå på startlinjen och skapa stor uppmärksamhet runt tävlingarna som sänds direkt i TV4. Längdlandslagets sponsorer Svenska Spel och Vattenfall väljer då att ta ett grepp som skapar möjligheter att bygga upp intresset för skidsport sommartid.

—Vi möjliggör att landslaget kan bidra med lika stor serviceorganisation runt alla 36 landslagsåkare som den de är vana vid på tävlingar vintertid. För att stärka sporten ytterligare får åkaren möjlighet att tävla i klubbkläder under ett av loppen, detta för att klubbarnas livsviktiga sponsorer ska ges möjlighet att synas i TV4, säger Joakim Mörnefält, Kommunikationsdirektör Svenska Spel.

Satsningen är ett led mot att stärka sporten sommartid för att inspirera fler, framförallt i de snöfattigare delarna av Sverige, till att testa på längdsporten. Möjligheten har successivt arbetats fram i dialoger mellan förbundet, landslagsledningen och klubbarna.

— Belastningen på klubbarnas serviceorganisation minskar, det ger ett minskat resande och större möjlighet för klubbledarna att istället kunna verka på hemmaplan med aktiva som siktar mot Trollhättan Action Week längre fram i sina karriärer, säger Åsa Rolke, Sponsringsansvarig Vattenfall.

Möjligheten att åka i klubbkläder men med fortsatt support från landslaget ger viktig exponering för klubbarna.

—Vi får ett bra tillfälle att synas i media för våra sponsorer. Det känns fantastiskt och det är ett viktigt steg mot att skapa ett marknadsvärde för svensk skidåkning året runt som vi alla kan dra nytta av, säger Hans Jacobsson, Sportchef Falun Borlänge SK.

LÄS MER: Trollhättan Action Week

För mer information, kontakta:

Malin Westhed, Marknadschef, Svenska Skidförbundet
Epost: This is a mailto link Tel. 070-372 28 12.

Anders Byström, Svenska Skidförbundets, längdlandslagschef
E-post: This is a mailto link Tel. 070-372 01 26. 

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info