Hoppa till sidans innehåll

Sekundstrider på andra dagen av Volkswagen Cup

21 FEB 2021 09:44
Tre herrar inom fem sekunder och en chocköppning av Louise Lindström som sedan bar hela vägen. Den andra dagen av Bodens Volkswagen Cup bjöd på intressanta uppgörelser över 10 och 15 kilometer.
  • Skapad: 21 FEB 2021 09:44

Med omvänd startordning från gårdagens sprinttävlingar fick vi se framstående distansåkare utspridda i alla delar av startfältet när det bjöds på 15 kilometer klassiskt idag i Volkswagen Cup. Slutlige vinnaren och Piteååkaren Fredrik Andersson hade med sig en tillbakadragen placering från gårdagen och satte därmed tidigt svårslagna riktmärken för det efterföljande fältet. Allra bäst utmanade Åsarna Marcus Ruus som också slog följe med Andersson under delar av loppet men på olika varv för de respektive åkarna. Bakom tätduon Andersson och Ruus följde Umeås Gustav Kvarnbrink som tog sitt livs första pallplacering i Volkswagen Cup.

—Jag startade tidigt och tänkte att idag blir det att göra mitt egna lopp. Min plan från start var att jag skulle göra jämna varv och driva på hela tiden. Jag är nöjd med prestationen men det var väldigt tufft därute. Trots snöfallet har de lyckat bra med spåren här i Boden, de lösa föret påminner nog om hur det var att åka förr i tiden, sa Andersson som vann med fyra sekunders marginal före Ruus.

Det totala sammandraget i damklassen är en riktig rysare mellan Moraåkaren Anna Dyvik och Falun Borlänges Louise Lindström. Idag startade Lindström först de två emellan och tidigt satte hon in ordentlig press på alla motståndare.
—Jag ville öppna hårt för att komma in snabbt i loppet. Det lyckades bra då jag ändå kunde återhämta mig väldigt bra i utförsbackarna, säger Lindström som vann före Boreåkaren Lovisa Modig och Borås Maria Nordström.
Resultat
damer
herrar
Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info