Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Skidåkarna Josefsson blev Sveriges starkaste familj

18 OKT 2021 12:26
Skidfamiljen Josefsson från Täby IS vann SVT-programmet Sveriges starkaste familj. Mamma Jenny och döttrarna Agnes och Tilde formade vinnarlaget som nu laddar om för vinter och skidåkning.
  • Skapad: 18 OKT 2021 12:26

I maj månad spelade SVT-serien Sveriges starkaste familj in med en dryg veckas intensivt tävlande. På startlinjen fanns ett bidrag från skidsverige genom Täbyfamiljen Josefsson med mamma Jenny och döttrarna Agnes och Tilde.

Förra söndagen fick de drygt 700 000 TV-tittarna som följer serien reda på att segrarna av årets Sveriges starkaste familj är Josefssons.

—Vi samlade några närstående, pyntade upp hemmet i temat lila och såg avsnittet hemma i Täby, säger Jenny Josefsson.

Finalavsnittet tog tittarna igenom en tävling av det mer rafflande slaget när Josefssons tappade de tre inledande och bonusgrundande tävlingarna som sedan skulle avgöras med en krävande jaktstart.

—Motståndarna gjorde en snöplig miss i jaktstarten samtidigt som vi var väldigt måna om att hela tiden ställa kontrollfrågor till varandra för att undvika den sortens missar. Har vi nyckel 1? har vi nyckel 2? Var frågor vi ställde hela tiden. När man är stressad och utmattad fysiskt och mentalt efter så många dagars inspelning är det extra viktigt att hålla koll på de små detaljerna.

Närmast väntar omställning till snöaktiviteter för familjen Josefsson som bland annat har en lägerhelg inplanerad i Torsby skidtunnel.

—i samband med det blir det faktiskt också ett återseende med en av de tävlande familjerna. Familjen Karlbäck från Sunne.

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info