Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Skrällen Herbert och stjärnan Kalla toppade fristilstävlingar i Östersund

10 JAN 2021 20:49
Ett nytt starkt formbesked av Charlotte Kalla och en intresseanmälan till Världscupen från Moraskrällen Johan Herbert avslutade säsongspremiären av Volkswagen Cup under söndagen.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2021 20:49

Säsongspremiären för Volkswagen Cup är avklarad. De inställda decembertävlingarna i Piteå följdes av intensivt planeringsarbete för att hitta sätt att genomföra Östersundstävlingarna i samklang med coronapandemins rådande restriktioner och rekommendationer.

— Det känns väldigt bra att vi äntligen kunde genomföra säsongens premiär av Volkswagen Cup under coronasäkarade former. Jag vill verkligen tacka arrangerande Östersunds SK och deltagande klubbar för gott samarbete under hela tävlingshelgen. Nu ser vi fram emot den fortsatta säsongen. säger Ludvig Remb, tävlingskoordinator längd/rullskidor.

Med storstilad fristilsåkning visade Piteås Charlotte Kalla precis som i fredags att saker och ting går åt rätt håll. Kalla tog kommandot redan från den första tidspasseringen och kunde sedan dryga ut försprånget genom hela loppet till en 43 sekunders-vinst för Boreåkaren Lovisa Modig.

—Till skillnad från i fredags ville jag känna på att åka med insats från start. Det var en annan känsla att ligga på hela vägen men det kändes kraftfullt. Nu hoppas jag blomsterceremonin går fort så vi får åka hem och heja fram svenskarna i Tour de Ski, säger Kalla som medger att lördagens svenskdag i Val di Fiemme gav en rejäl skopa inspiration.

I herrklassen tog Jens Burman ett förväntat övertag från start. Från en något lägre utgångsfart skulle dock Moraskrällen Johan Herbert skruva upp tempot och på de sista kilometrarna skaffade han kontroll över sin första Volkswagen Cup-seger.

—Det här trodde jag inte innan loppet men jag hoppades åtminstone åka tillräckligt bra för att ta mig in i nationell grupp vid kommande världscup i Falun. Ut på det sista varvet hörde jag att jag ledde över Burman med sju sekunder, då förstod jag att det skulle bli seger, säger Herbert.

Evelina Settlin från Hudiksvalls IF följer upp de två tidigare dagarnas tredjeplatser med att, inte helt oväntat, bli trea. Settlin befäster därmed positionen som totalledare av Volkswagen Cup. I kraft av segern från i fredags och andraplatsen under söndagen åker Jens Burman hem med sig herrklassens ledartröja.

Officiellt resultat 10/15 km Östersund

Totalställning Volkswagen Cup

Alla tävlingar i helgen går att se gratis och utan registrering i efterhand på tv.skidor.com

Skribent: Mattias Bångman

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info