Hoppa till sidans innehåll
Foto: MAXIM THORE

Spännande masstart halvvägs genom Tour de Ski

31 DEC 2021 19:31
Masstarten i Oberstdorf är i mål, vilket innebär att Tour de Ski är halvvägs i resan mot den avgörande klättringen uppför Alpe Cermis. Dagens tävlingar bjöd på säsongsbästa av Calle Halfvarsson och en stark andraplats för Frida Karlsson.
  • Skapad: 31 DEC 2021 19:31

Tredje etappen på Tour de Ski är avklarad vilket innebär att den svenska truppen har checkat av två tävlingsdagar i schweiziska Lenzerheide samt 15/10 kilometer fristil i Oberstdorf.   

I masstarten på 15 kilometer fristil imponerade Calle Halfvarsson och tog en fin sjätteplats efter en stark avslutning. Han såg länge rejält pigg ut och halvvägs in i loppet låg han i tät och drog framför en trio norrmänn. Han slutade på en sjätteplats som innebär säsongsbästa för Calle efter spurt och målfoto mot italienaren de Fabiani.  

Damernas masstart bjöd på en spännande kamp hela vägen mot mål. Ebba Andersson tog tidigt greppet om loppet, men fick idag nöja sig med en fjärdeplats. Frida Karlsson gjorde ett rejält ryck efter 8,7 km där hon skapade en lucka ner mot stadion, men fick på upploppet se sig slagen av Jessie Diggins vassa benskejt som avgjorde på spurtrakan. Karlsson lyckades dock ta sig på pallplats trots att ha tappat tid och energi från två små fall, efter närkontakt på skidor och stavar av ryskan Tatjana Sorina, som slutade på en tredjeplats.  Ebba Andersoon fjärdeplats innebar att hon blev andra bästa svenska, följd av Charlotte Kalla på en 16 plats.  

Dagens resultat innebär att Jessie Diggins över ledningen i damklassen av Tour de Ski. Ebba Andersson är fortsatt fyra och Frida Karlsson sjua. I herrklassen utökade Johannes Hösflot Kläbo sin ledning ytterligare framför Pål Golgerg och Alexander Bolshunov, och Calle Halfvarsson är bästa svenske herre på en 17 plats.  


Tour de Ski - Oberstdorf
15/10 km, fristil, masstart

 
Herrar 
1. JohannesHøsflotKlæbo, Norge
2. Pål Golberg, Norge 
3. Erik Valnes, Norge

 

6. Calle Halfvarsson 
45. Gustav Eriksson 
53. Viktor Brännmark 
57. Gustaf Berglund
67. Eric Rosjö
73. Oskar Svensson
 
Damer 

1. Jessie Diggins, USA 
2. Frida Karlsson, Sverige
3. Tatjana Sorina, Ryssland 

 

4. Ebba Andersson 
16. Charlotte Kalla
18. 
Louise Lindström
57. Moa Lundgren
62. Johanna Hagström 

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info