Hoppa till sidans innehåll

Stafettglädje när Sverige tog guld

28 FEB 2021 20:49
Duon Maja Dahlqvist och Jonna Sundling försvarade Sveriges mästartitel från VM 2019 på sprintstafetten i Seefeld. Herrlagets Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson slutade på sjätteplats.

  • Skapad: 28 FEB 2021 20:49

Det svenska damlaget med Maja Dahlqvist på förstasträckan och med individuella världsmästarinnan Jonna Sundling som avslutare gick in i sprintstafetten som uttalade favoriter. Kvalomgången avverkades utan bekymmer för duon som också styrde och ställde med kontroll i inledningen av finalen.

Ut på Sundlings andra av tre sträckor fick svenskan en lucka som Dahlqvist förvaltade väl under sin sista insats. Sundling stack ut på avslutningssträckan i tät och höll sedan undan i slutforceringen och kunde ta sitt andra VM-guld.

Guldet innebär att Sverige försvarade världsmästartiteln från VM i Seefeld, den gången bildade Dahlqvist par med Stina Nilsson.

I herrtävlingen fick laget Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson en utmanande semifinal med ett par incidenter som kostade kraft. Väl i final sattes ett hårt tempo upp tidigt och Sverige var i slutskedet med i spurten om placering fem. Laget slutade på sjätteplats.

Resultat damer Sprintstafett
1. Sverige
2. Schweiz
3. Slovenien 

Länk till resultat.

Resultat herrar Sprintstafett
1. Norge
2. Finland
3. Ryssland

6. Sverige

Länk till resultat.

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info