Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Stjärna på skidors Landslagsskola

17 MAR 2021 10:32
Läger är för många barn och ungdomar något av det bästa som finns, att få både träna och ha kul med såväl gamla som nya kompisar, som alla gillar längdskidåkning. Men hur löser vi det i en tid med pandemi?
  • Uppdaterad: 17 MAR 2021 10:32

Genom Stjärna på skidors Landslagsskola kan ni i föreningen på ett enkelt sätt genomföra dagläger på hemmaplan. Landslagsskolan är anpassad för 9-12 år och innehåller både stöd till föreningen i form av en färdig lägerplan samt fina gåvor till barnen. I materialet finns även tips på hur föreningen kan involvera unga ledare.

Just det gjorde Skellefteå SK och så här berättar Sara Enqvist.

- Vi har genomfört Landslagsskolan under två somrar nu, det har varit väldigt uppskattat av de barn som deltagit, men även av våra juniorer som haft ledaruppdraget som sitt feriejobb. De har både planerat och genomfört lägret.  Förra året arrangerade vi fyra lägerdagar för 9-11 åringar och därefter även fyra lägerdagar för 12-14 åringar. Deltagarna var så nöjda med att få ha juniorerna som tränare, de blir verkligen förebilder för barnen och så skapar det en fantastisk sammanhållning.

Att Landslagsskolan går att genomföra som dagläger ger möjlighet att erbjuda lägerkänsla även under pandemin. Tänk bara till lite extra i planeringen av lunch, tillgång till toaletter och hur ni gör om regnet skulle vräka ner. Att det går att genomföra vet Sara utifrån erfarenheter från förra året.

-Förra sommarens landslagsskola genomförde vi helt utomhus, då vi även då levde med corona-restriktioner. Det fungerade alldeles utmärkt!

Stjärna på skidors Landslagsskola är framtaget för att stötta och underlätta för föreningar att skapa roliga och glädjefyllda läger. Tanken är att konceptet både kan främja rekrytering av nya barn men framförallt bygga på sammanhållning och gemenskap som gör att fler barn känner en tillhörighet och vill stanna kvar inom idrotten.

Just det berättar Johan Joelsson från Östervåla IF om.

-Vi arrangerade Landslagsskolan förra året och lägret blev på alla sätt en fullträff, inte minst för sammanhållningen. Allt sedan dess har vi ledare pepprats med uppmaningar från ivriga barn att arrangera lägret igen. I grovplaneringen inför kommande sommar ingår därför version 2:0 av Landslagsskolan på hemmaplan som en självklarhet. Vi kan varmt rekommendera till andra föreningar att köra detta, det bygger sammanhållning och grupptillhörighet till nästa nivå.

Här finns mer information om Landslagsskolan och hur ni går tillväga för att beställa materialet.

Och så några sista välvalda ord från Sara Enqvist i Skellefteå.

-Efter en vinter som denna, så känns det ännu viktigare att våra skidåkande barn och ungdomar får känna på gemenskapen som vår idrott kan erbjuda. Landslagsskolan kan vara ett sätt!

Vid frågor eller funderingar kontakta Jenny Limby, This is a mailto link

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info