Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Stjärnspäckat när Volkswagen Cup äntligen gjorde säsongspremiär

08 JAN 2021 15:32
När den planerade säsongspremiären av Volkswagen Cup i Piteå fick ställas in i december var det istället Östersund som under fredagen öppnade cupsäsongen med längre klassiska masstarter.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2021 15:32

—Det har varit lite speciella förberedelser med tanke på Corona. Vi har begränsat antalet funktionärer så många får hoppa in och täcka upp för varandra i olika roller, säger banchef Anton Lindblad till skidor.com.

Herrarna inledde med en tremil innan damerna tog över och gjorde upp över 15 kilometer.

Jens Burman, Åsarna IK, satte upp tempot och drog fältet länge och väl efter ett par veckors skadeuppehåll. På den sista kilometern tog IFK Moras Jonas Eriksson kommando och kunde med liten marginal hålla undan för Burman över upploppsrakan.

—Jag ville hålla fart i loppet. Den ryggskada jag har dragits med gjorde sig inte påmind så allt känns bra inför söndagens lopp och fortsättningen, säger tvåan Burman.

 
Jonas Eriksson (till vänster) vinner Volkswagens Cups masstart före Jens Burman (till höger).

I damloppet formades tidigt en klunga med fem åkare bestående av Piteå Elits Charlotte Kalla och Sofia Henriksson, Hudiksvalls IFs Evelina Settlin och unga Tove Ericsson samt Louise Lindström, Falu-Borlänge SK. Kalla tog en tillbakadragen roll till loppets sista tredjedel när hon ökar tempot och slutligen vinner med 23 sekunder före Piteåkollegan Sofia Henriksson.

—In i stadion på tredje varvet bestämde jag mig för att öka farten och det räckte för att få en lucka även till Sofia, säger vinnaren Kalla.

Imorgon lördag fortsätter tävlingarna i Östersund med en klassisk sprint under en fullspäckad skidhelg i Jämtland där även JVM-tester ska avgöras i Järpen. Tävlingarna från Östersund sänds live i Sportbladet hela helgen.

LÄS MER:

Resultat fredag Volkswagen Cup Östersund  

Totalställning Volkswagen Cup

Foto: Mikael Hedström

Skribent: Mattias Bångman

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info