Hoppa till sidans innehåll

Stort skidintresse bland barn -trots tuff säsong

25 MAR 2021 11:34
Vi är precis i slutet av en säsong som bestått av stora utmaningar, men också många glädjande inslag – däribland att flera föreningar haft stor tillströmning av barn.
  • Uppdaterad: 25 MAR 2021 11:34

Tyvärr har den största delen av tävlingsverksamheten för barn och ungdom fått ställas in på grund av pandemin. Men då längdskidåkning är en utomhusidrott och våra föreningar på ett bra sätt har kunnat anpassa verksamheten efter rådande restriktioner, har den viktiga träningsverksamheten kunnat fortsätta. 

Många föreningar har inte bara kunnat fortsätta sin träningsverksamhet utan många rapporterar också om att det under den gånga vintern varit en stor tillströmning av nya barn.

Mårten Sahlin, ordförande i Falu IK, berättar.
­­­– Vi har nog aldrig tidigare varit med om att under säsongens gång få ett så stort tillskott av nya barn. Att många inomhusidrotter tvingats ställa in sin verksamhet har säkert påverkat och det är då extremt glädjande att barnen passar på att testa en annan idrott, istället för att bara få sin idrottsverksamhet inställd. Men vi har även märkt att de barn som redan varit en del av verksamheten varit med vid fler tillfällen. Det beror säkert både på att många barn varit mer friska, men även här att andra idrotter inte kunnat köra och då deltar de på fler skidträningar.

När vi just nu får rapportering om den stora minskningen av aktivitet bland barn och ungdom, kopplat till LOK-stödet, vill vi bara belysa att det inte ser lika ut överallt – det finns även ljusglimtar. 

Att vi i stora delar av Sverige har haft den bästa vintern på länge och att konstsnöspår hela tiden utvecklas är självklart en bidragande orsak. 

Så med det tar vi med oss att - finns bara tillgängligheten till snö, så finns intresset hos många barn att åka skidor. Nu ska vi gemensamt ta vara på det här intresset och bygga vidare på det inför kommande säsong. 

För en förening kan så klart fler aktiva även innebära nya utmaningar. Kom ihåg att våra längdkonsulenter finns till för er om ni behöver stöd eller utbildning.

För kontaktuppgifter till längdkonsulenten för ert område, klicka här

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info