Hoppa till sidans innehåll

Sundström Safety blir Team Partner till längdlandslaget

25 NOV 2021 09:00
Sundström Safety har försett vallateamet med andningsskydd i världsklass sedan 2019. Nu utökas samarbetet när Sundström Safety växlar upp och blir Team Partner till svenska längdlandslaget.
  • Skapad: 25 NOV 2021 09:00

– Vi är otroligt glada för att Sundström Safety fördjupar samarbetet med oss, säger Malin Westhed, marknadschef, Svenska Skidförbundet Längd. Våra gemensamma värderingar och deras vision om att skapa ett friskare samhälle ligger i linje med vår egen vision där vi sätter hållbarhet och jämställdhet högt på agendan. De är klart en viktig aktör för längdskidsporten, fortsätter Malin Westhed.

Sundström Safety tillhandahåller produkter som bidrar till en hållbarare arbetsmiljö för vallare. De är också initiativtagare till nätverket EPOS (Equality in memory of Per O Sundström) som bildades under våren med syfte att öka jämställdheten inom svensk idrott och få fler kvinnliga ledare på elitnivå.

– Vi delar samma värdegrund i form av öppenhet, tydlighet och respekt. Därför känns det som ett naturligt steg att ta, säger Ivan Sundström, styrelseordförande Sundström Safety.

– Det är av yttersta vikt att de samarbeten vi går in i uppfyller vissa krav vad gäller värdegrund, jämlikhetsfrågor och ett samhällsengagemang. Därför känns det givetvis väldigt bra att vi delar samma värdegrund. Sedan har längdlandslaget dessutom verkligen visat framfötterna i det arbete vi initierat med EPOS, säger Ivan Sundström, styrelseordförande Sundström Safety.

Det svenska familjeföretaget Sundström Safety har sedan 1926 tillverkat andningsskydd och skyddat människor från förorenad luft. Några av de som ibland behöver skyddas är det svenska vallateamet.

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info