Hoppa till sidans innehåll
Foto: MATHIAS BERGELD

Svenska längdskidlandslaget på väg mot sista höghöjdslägret

25 OKT 2021 11:00
Svenska längdskidlandslaget samlas idag för avfärd mot det tredje och årets sista höghöjdsläger. Lägret är en uppladdning inför vinterns OS i Peking som väntar i februari nästa år.
  • Skapad: 25 OKT 2021 11:00

Landslagschef Anders Byström är glad att få återvända till Val Senales i Italien;

– Sveriges landslag har goda erfarenheter från läger på glaciären i Val Senales. Vi ska nu genomföra de sista förberedelserna inför säsongen i en vacker miljö som laddar oss för det som kommer i vinter. Det blir mycket skidåkning och finslipning av tekniken, men också en del hårda pass på rullskidor och löpning, längre ner i dalen.

Val Senales ligger i nordligaste Italien, på gränsen till Österrike. Landslaget kommer att bo i Maso Corto på ca 1800 meters höjd och glaciären, där den mesta träningen bedrivs, ligger på ca 3000 meters höjd. Flera andra landslag, bland annat Norge och Finland, kommer också att vara på plats.

De som saknas under lägret är Frida Karlsson, Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Calle Halfvarsson.

Så nära inpå säsongen och med hög höjd som väntar, gör vi individuella värderingar av vad som är mest lämplig belastning just nu, berättar Byström och fortsätter;

– I Fridas fall har hon haft några små hack på vägen, vilket gör att tränarteamet och hon själv anser att hon behöver träning i lågland i stället för på hög höjd. Linn är fortfarande i en omfattande rehabprocess och Calle är dessvärre förkyld. Även Maja har tillsammans med tränarna tagit beslutet att hon i nuläget mår bäst av att träna på hemmaplan”, summerar Byström.

Premiären för längdskidåkarna sker i Gällivare den 19 november.

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info