Hoppa till sidans innehåll

Sverige avstår världscupen i tjeckiska Nove Mesto

04 FEB 2021 10:00
Efter intensiva dagar i Falun och inför stundade tävlingar i Ulricehamn som följs av ett SM i Borås har nu Svenska Skidförbundet tagit ett beslut om att avstå tävlingarna i tjeckiska Nove Mesto 20─21 februari.
  • Skapad: 04 FEB 2021 10:00

– Medicinska teamets värdering av situationen tillsammans med uppgifterna om smittoläget i Europa är oroande, samtidigt gör det ändrade tävlingsschemat det svårt att få till en bra och säker resplan, säger Daniel Fåhraeus, Svenska Skidförbundets längdchef.

Svenska längdlandslaget hade en ambition att åka med ett lag till Nove Mesto innan VM i Oberstdorf, men nu ändras planen för att ge de aktiva bästa förutsättningar för att ladda inför VM.

– Vi har högt uppsatta mål inför VM och vill inte utsätta någon i truppen för en eventuell risk att bli smittad. Vi vill prioritera ett säkert och bra upplägg på VM, fortsätter Fåhraeus.

Längdlandslaget kommer att påbörja sin uppladdning inför VM i Oberstdorf på hemmaplan i direkt anslutning till SM i Borås. Flera aktiva har redan påbörjat en självisolering utifrån de råd som landslagsledningen har gett för att inte äventyra en eventuell biljett till VM.

Den slutgiltiga truppen kommer att presenteras efter sista tävlingen på SM. Torsdagen den 11 februari.

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info