Hoppa till sidans innehåll

Team Svenska Spel redo för hösten

22 SEP 2021 14:27
September närmar sig sitt slut och Team Svenska Spel-åkarna på junior- och seniornivå är i full färd med förberedelser inför den kommande säsongen.
  • Uppdaterad: 22 SEP 2021 14:27

Vårt juniorgäng har i Umeå genomfört säsongens tredje läger. De två tidigare lägren har varit i Östersund och Falun. Att lägga lägren på orterna som också är våra elitmiljöer har varit ett aktivt val från tränare Andreas Domeji, både för att ge de aktiva en bild av de olika verksamheterna men samtidigt också för att få bra sparring mot seniorer och Team Svenska Spels senioråkare som finns i dessa miljöer. Ett viktigt steg för att knyta ihop junior- och seniorstrukturen inom skidförbundets verksamhet.

Seniorerna har sedan maj månad jobbat på i hemmamiljöerna tillsammans med Svenska Spel-tränarna och elitmiljö-tränarna. Ett samarbete mellan tränarna som ständigt utvecklats med ett stort driv framåt. Efter avklarad juli månad samlades hela gruppen från de olika orterna till säsongen första läger tillsammans för i år.

Lägret var i legendariska Bruksvallarna som bjöd på härligt augustiväder och fina förutsättningar till att plocka höjdmeter i löparskorna men också mil på rullskidor efter den nyrenoverade rullskidbanan mellan Bruksvallarna och Ramundberget. Ett taggat gäng hade vi där som även hann med en prestigefylld Fjäll-OL där det gällde att ha både kartan i rätt riktning och pigga ben.

Närmast för seniorerna genomförs fartläger på åkarnas respektive hemmaplan i Östersund och Falun.

—Högintensiva pass med bra sparring varvas med att vi på distansdagarna nyttjar skidtunneln i Gällö, berättar Team Svenska Spel-åkaren Olle Jonsson som bor i Östersund.

Känslan är att Team Svenska Spels junior- och senioråkare är i bra fas inför hösten och den stundande säsongen och det ska bli fortsatt spännande att följa detta gäng på väg mot säsongens olika mål, där det både finns OS som JVM som målbild!

Ida Ingemarsdotter, tränare Team Svenska Spel (föräldraledig från 1 oktober).

Skribent: Ida Ingemarsdotter
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info